MUSICAB, la nova imatge del Festival de Música de Cabrils

Text: Redacció
683

L’Ajuntament de Cabrils fa enguany una forta aposta pel Festival de Música. Durant més de sis setmanes, artistes de la talla de Paco Ibáñez, Roger Mas o CaboSanRoque ompliran de música el municipi, que ja es prepara per aquesta 28a edició que portarà el nom de MUSICAB festival i que preten convertir-se en el referent musical de tot el Baix Maresme.

El Festival Internacional de Música de Cabrils va nèixer en el 1989, un any després de la primera Mostra Gastronòmica. Fins a l’edició del 2015, estava principalment centrat en la música clàssica, però l’Ajuntament va decidir obrir-lo a altres estils musicals i va rebatejar-lo com el Festival Musical de Cabrils, que va quedar incorporat en els Cicles Musicals de Cabrils, en què s’inclouen els concerts acústics i de clàssica CanRin o els de Festival CanRin Fest.

Enguany es pretén fer un apropament molt més a la realitat del municipi, canviant d’espai i tipus de programació. “Volem aconseguir un nou festival, amb un nou estil i manera de fer: proper, senzill, sense etiquetes, acollidor…”, assenyalen des de la Regidoria de Cultura del municipi.

Des del 17 de juny fins al 6 d’agost, Cabrils oferirà un total de nou concerts emmarcats dins un ampli ventall d’estils musicals, des de la música clàssica a l’electrònica. Els plats forts es podran veure a partir del 2 de juliol a Can Barba, una masia de finals del segle XVII, a la llera del torrent de la Llobatera, on es troba l’Arborètum de Catalunya.

Entre les actuacions més rellevants, també hi ha la del cantautor Roger Mas, que el divendres 15 de juliol presenta les cançons del seu nou disc, Irredempt. Una de les nits més esperades serà la del 31 de juliol, en què Paco Ibáñez mostrarà el seu projecte artístic, cultural i personal Vivencias, on repassa tot allò que ha viscut en 80 anys de vida i 50 sobre l’escenari. La proposta més trencadora arribarà el dissabte 6 d’agost, en què es podrà ballar a ritme de les màquines de CaboSanRoque, el pop independent de Joe Crepúsculo o el techno house de la dj i productora cabrilenca Sara V.

Pels més petits, també s’oferiran concerts familiars, com és el cas de Pinker Tones el 9 de juliol al parc Anselm Clavé o el de Reggae per a Xics el 23 de juliol a la plaça de l’Església.

Però no tot serà música. Enguany, Cabrils vol fer del festival una fusió de música, gastronomia i patrimoni del poble. Per aquest motiu, al festival, la gastronomia estarà representada amb sopars que oferiran diferents restauradors del municipi, al mateix recinte dels concerts, amb degustacions de productes maresmencs.

Les entrades als concerts es podran comprar a partir del 9 de juny. La venda es farà on-line a través de CABRILStiquet, al Centre Cívic La Fàbrica o a la guixeta des d’una hora i mitja abans de cada concert.

CONCERTS DEL FESTIVAL
BANDA ASHÉ. Divendres 17 de juny a les 21:30h. Plaça de l’Església.
ORQUESTRA DE CAMBRA DE L’EMPOR-DÀ. Dissabte 2 juliol, 22h. Can Barba.
THE PINKER TONES. Dissabte 9 de juliol a les 12h. Parc Anselm Clavé.
MARIA ARNAL & MARCEL BAGÉS + FERRAN PALAU. Dissabte 9 juliol, 21:30h. Can Barba.
ROGER MAS. Divendres 15 de juliol a les 22h. Can Barba.
REGGAE PER XICS. Dissabte 23 de juliol a les 12h. Can Barba.
THE GOSPEL VIU CHOIR. Dissabte 23 de juliol a les 22h. Can Barba.
PACO IBÁÑEZ. Diumenge 31 de juliol a les 22h. Can Barba.
CABOSANROQUE + JOE CREPÚSCULO + SARA V. Dissabte 6 agost, 21:30h. Can Barba.
COMPARTIR