Prevenció contra el mosquit tigre

Biogents Iberica.
642

Arriba el calor i amb ell la temporada del molest i feroç mosquit tigre. Avui més que mai hem de prevenir i defensar-nos contra el mosquit tigre. Els ajuntaments ja realitzen accions però la actuació dels particulars és primordial si volem tenir millors resultats.

Què hi puc fer?
Vigilar les aigües estancades, evitar les petites acumulacions d’aigua en recipients. Instal·lar trampes que realment funcionin contra el mosquit tigre. En les botigues, pots trobar molts remeis que asseguren ésser eficaços contra el mosquit tigre, però la veritat és que la gran majoria no són efectius. Assegura’t que sigui científicament provat.

Què atrau al mosquit tigre?
Totes les espècies de mosquits responen de manera diferent a les diverses senyals que emeten les seves preses.

Els mosquits tigre reaccionen a una combinació de senyals visuals particulars, corrents d’aire i aromes específics de la pell humana.

Com puc reconèixer el mosquit tigre?
Els mosquits tigre no són més grans que els mosquits normals. De fet, sovint són una mica més petits. Els mosquits tigre es reconeixen sobretot per les seves ratlles blanques platejades que comencen entre els seus ulls i segueixen pel mig del tòrax. Les seves potes del darrere també consisteixen en la mateixa combinació de colors per a què es vegi com segments en blanc i negre anellats.

El maleït mosquit tigre
Després d’una picada i una mica d’aigua tindràs més de 200 mosquits en pocs dies.

Malalties
Són capaços de transmetre malalties greus com la febre “chikungunya”, dengue i el Zika.

Un comportament diferent
Són anormalment agressius i persistents, es distingeixen d’altres mosquits per alimentar-se de dia.

COMPARTIR