El grup municipal convergent de Mataró fa balanç positiu de l’acció de govern

Text: Redacció
899

Afirmen que se senten satisfets de la feina feta i dels projectes de futur com el de la rehabilitació de l’edifici del Cafè Nou, “una eina que defineix i potencia dos eixos comercials i culturals; el que va de la Presó a la Nau Gaudí i el del futur Corte Inglés a la Plaça Gran”. El cap del grup municipal, Quim Fernàndez, va sintetitzar amb aquestes paraules el balanç que els convergents fan del primer any de mandat i dels projectes en marxa ”que ens permetran seguir treballant per la gent i per la ciutat”.

Per a Fernández, també, la valoració del primer any de mandat al capdavant del govern de Mataró (governen amb un pacte amb el PSC, que té l’alcaldia), els ha permès incidir especialment en “treballar la situació de les persones i l’emergència social”. Convergència té delegades les competències de Benestar Social, Promoció Econòmica i Innovació, Urbanisme, Esports i Cultura i Participació.

En una trobada que va realizar-se el passat 17 de juny amb els mitjans de comunicació de la ciutat, els cinc regidors del grup municipal –la regidora de Benestar Social, Isa Martínez, la regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillén; la regidora d’Urbanisme, Núria Calpe; el regidor d’Esports, Josep Maria Font i el de cultura, el cap del grup Quim Fernàndez- i el president local de CDC, Xavi Penela, van repassar les accions fetes en aquests primers mesos i atendre les qüestions dels periodistes.

“Estem contents i satisfets de la feina feta”, va afirmar Fernàndez, valorant que en aquest primer tram del mandat els convergents han aconseguit acomplir amb una quarta part dels seus compromisos electorals i, també, de les accions recollides a l’acord de govern.

Entre les accions realitzades, Fernàndez va destacar la feina feta des de Benestar Social per cobrir les urgències dels més desafavorits i els passos per desencallar plans urbanístics com el de Cirera per poder seguir desenvolupant zones de Mataró amb gran potencial.

A més, va assenyalar l’esforç per portar a Mataró grans esdeveniments que promocionen la ciutat i dinamitzen l’economia local, com ara la Festa al Cel, el Festival Internacional d’Orgue o la Volta Ciclista, que “és una aposta de govern, que aporta beneficis directes al comerç i la restauració i també imatge, visibilitat i prestigi per la ciutat”.

Però la feina dels convergents, segons van explicar, no s’acaba aquí. Sobre la taula, estan treballant en el projecte de rehabilitació de l’edifici del Cafè Nou, un projecte de futur que vol convertir aquest espai en un motor cultural i turístic de la ciutat. “El Cafè Nou ens permetrà estirar la ciutat cap amunt i fer créixer l’eix que connecta amb la Nau Gaudí, i que transversalment connectarà el futur Corte Inglés, els mercats de la Plaça de Cuba i la Plaça Gran i la biblioteca Antoni Comas”, van assegurar, com també que “no es tracta només de recuperar un edifici, sinó d’impulsar un element turístic que faci venir gent de fora i ens ajudi a potenciar la ciutat”.

En l’acte de balanç es va poder aprofundir especialment en d’altres temes d’interès per a la capital del Maresme, com la promoció econòmica i la Festa al cel, de la qual el grup municipal convergent va defensar-ne el que comporta de beneficis per a la ciutat.

COMPARTIR