El dia de l’explosió al cor de Premià de Mar

Text: Redacció  // Foto: J.M. Ponce
903

L’explosió, les causes de la qual encara es desconeixen, va afectar un habitatge del segon pis en un edifici de set plantes, amb tres pisos per planta, i també parcialment un segon habitatge del mateix bloc de pisos. Amb posterioritat a l’incident, per precaució, es van desallotjar els pisos del bloc on hi va haver l’explosió i els dos blocs contigus.

La gravetat de la notícia va commocionar als veïns i va esdevenir titular als mitjans d’àmbit estatal. Al lloc dels fets es van adreçar els Bombers de la Generalitat, Mossos d’esquadra, Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), la policia local i nombrosos ciutadans, que van mostrar la seva preocupació i solidaritat. D’altra banda, es va activar un protocol de suport des de les institucions, per poder donar resposta al succés.

El primer balanç de l’explosió va ser una víctima mortal i 17 persones ferides, de les quals 2 eren de caràcter greu i 1 molt greu. 8 de les persones ferides es van donar d’alta ‘in situ’. En aquells moments també es va determinar que les persones desallotjades dels dos blocs contigus a l’edifici afectat poguessin entrar als seus habitatges per recollir les seves pertinences (excepte els pisos de la façana més propera a l’explosió).

Per la seva banda, l’Ajuntament de Premià de Mar va prestar assistència a les persones afectades i va habilitar al Pavelló Municipal d’Esports un dispositiu per atendre-les amb servei d’atenció psicològica, menjar i llits. El consistori també va decretat 3 dies de dol.

A l’espera de l’aclariment de les causes, van ser moltes les mostres de solidaritat de la ciutadania. També diversos consistoris, entitats i empreses de la comarca van oferir la seva ajuda.

Al tancament d’aquesta edició de TRIBUNA Maresme, de les 36 famílies desallotjades de la Gran Via 196-198 (on va tenir lloc l’explosió), Elisenda Montcada 39 i les 1eres portes de Gran Via 192, 24 ja havien trobat habitatge de lloguer temporal.

Des de l’Ajuntament, segons informen, es continua treballant amb la resta de les famílies per trobar el més aviat possible una solució adequada a cada un dels casos i se segueix oferint allotjament i àpats a les persones que ho necessiten. Pel que fa als treballs per apuntalar l’edifici de gran Via 196-198, continuen amb normalitat.

D’altra banda, continua l’horari d’atenció social, psicològica i jurídica a les persones afectades, que s’ofereix des del Centre Cívic.

Malauradament, com a notícia d’última hora, el passat dissabte 24 de setembre va morir a Vall d’Hebron el ferit que es trobava en estat crític, sumant la segona víctima mortal als tràgics fets.

COMPARTIR