RECUWATT tanca la seva edició més participativa

Text: RECUWATT
787
Carles Salesa, director del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme.

El congrés internacional Recuwatt, que s’ha celebrat al TecnoCampus Mataró-Maresme del 26 al 28 d’octubre, ha estat en la seva IV edició el més participatiu, tant pel que fa el número d’assistents, amb 510 inscrits, com pel nivell dels ponents i els temes a tractar sobre la gestió dels residus.

La IV edició del Recuwatt, impulsat pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, juntament amb el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental, la Fundació Fòrum Ambiental i l’Agència de Residus de Catalunya, ha comptat amb la col·laboració d’una seixantena d’entitats públiques i privades del sector dels residus.

Enguany la novetat més destacada ha estat la sessió dedicada a les administracions locals en la gestió i tractament dels residus municipals davant els reptes del 2030 de la UE sobre percentatge de reciclatge dels residus municipals. Hi va haver unanimitat en assegurar que el millor sistema de recollida i que garanteix un elevat percentatge de reciclatge, amb xifres superiors al 85%, és el del porta a porta.

L’acte d’inauguració va ser presidit per l’alcalde de Mataró i president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, David Bote; el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull; el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor; i la presidenta de la Comissió de Medi Ambient de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Montserrat Carreras.

Per la seva banda, els experts van assegurar en el Congrés que el futur immediat és fer el pas definitiu al sistema porta a porta i aconsellar que es faci amb accions transversals posades en marxa des de la mateixa administració pública, de les quals en destaquen el consens polític, com la més important, seguit d’accions de conscienciació, sensibilització i compromís ciutadà de voler fer-ho bé.

En la cloenda del congrés,  David Bote, va garantir l’aposta ferma de la ciutat de Mataró i del CTRSU del Maresme per l’edició de 2018, consolidant la capital del Maresme com a ciutat de  referència en la reflexió, estudi i propostes sobre la millora en la gestió integral dels residus.

COMPARTIR