L’hivern ja és aquí! Esteu preparats?

Text: Naturcenter
654

No només els gossos o gats són els que pateixen aquests canvis de temperatura, sinó que tots els animals que tenim sota la nostra responsabilitat, en major o menor mesura, necessiten alguna adequació de les seves condicions.

Pel que fa als gossos hem de distingir entre els que viuen dins de casa amb nosaltres i els que viuen al exterior. Si parlem dels que viuen amb nosaltres, hem de tenir present que en el moment que sortim a passejar cal reforçar la seva temperatura corporal amb un jersei o un abric per tal que el canvi de temperatura no sigui tan brusc. A més, pels gossos més petitons, cadells o aquells que són més fredolics, hem d’adaptar el seu espai de dormir, facilitant una caseta d’interior o un iglú o fins i tot llits amb calefacció incorporada per tal que durant la nit, no tinguin tant de fred.

D’altra banda, pels gossos d’exterior és imprescindible que disposin d’una caseta especialment pensada per exterior; d’aquesta manera podran protegir-se del fred, del vent o de la pluja, de  forma còmoda i fiable. També hi podem incorporar mantes, coixins i altres elements per ajudar a què la temperatura interior sigui més confortable.

Els gats, més del mateix. És important facilitar espais, llits, iglús, casetes… per tal que trobin una temperatura adequada per passar la nit. En el cas dels gats, hi ha hamaques que s’acoblen als radiadors de calefacció perquè dormin allà, de forma segura i més calentons. Quelcom que no hem d’oblidar pels gats que entren i surten lliurement de casa és que sempre disposin d’accés a l’interior, ja que amb les temperatures de nit, pot ser que necessitin entrar a dormir a dins, per això hi ha múltiples dissenys de portes abatibles o gateres que ens ajudaran a facilitar-ne l’accés.

Pel que fa als rosegadors o petits mamífers no hem d’oblidar que són animals que pateixen molt pel fred, per això és important col·locar el seu hàbitat en un espai on no hi hagi canvis de temperatura bruscs, corrents d’aire i que la temperatura estigui entre els 17 i 21 graus sempre. És imprescindible que disposin d’una caseta amb palla abundant al seu interior per poder protegir-se d’aquests canvis de temperatura.

Els ocells també necessiten de nius i material de niu per fer-se les seves casetes més confortable per poder passar el fred. Pel que fa als ocells silvestres és important donar-los un cop de mà facilitant-los menjar, casetes i nius i sobretot aigua, ja que en moltes ocasions la troben congelada.

Dels peixos també hem de tenir present que la temperatura de l’aigua pot baixar, per això hem d’estar molt atents a tots aquells peixos d’aigües tropicals que es trobin en temperatures adequades, afegint un altre termòstat o regulant correctament la temperatura en cas necessari. Per altra banda, els peixos d’estany que puguem tenir al exterior, és important que hagin fet un procés de preparació per a l’hivern a nivell d’alimentació, d’aquestamanera els permetrà passar aquesta època més còmodament. Si els veiem una mica més aturats o no tan bellugadissos com de costum, és quelcom normal, ja que fan una espècie d’adormiment.

Dels rèptils i amfibis també hem de vigilar molt la temperatura del seu hàbitat, ja que són animals que acostumen a necessitar temperatures elevades. En aquestes èpoques moltes tortugues estan començant el procés d’hivernació, pel que és important que facin una alimentació abundant i carregada d’energia per tal de passar el període d’hivernació de la millor manera possible.

En tots els casos, ara és època d’augmentar la ingesta de nutrients i calories per poder afrontar aquest període amb les màximes energies i forces possibles, per això és important una alimentació abundant i equilibrada i que aporti els elements nutricionals adequats per a cada cas.

Des de NATUR CENTER us recomanem que us acosteu al nostre centre i veieu i consulteu totes les necessitats i solucions que podeu trobar per passar aquesta època de la millor manera possible, gràcies als consells dels nostres professionals.

COMPARTIR