Quaderns de la Font del Cargol publiquen ‘El torn’, de la poeta Clara Mir

Text: Redacció
740

Amb El torn Clara Mir va guanyar el 2015 el 39è premi de poesia Marià Manent de Premià de Dalt, un dels més veterans de la literatura catalana sorgida de la represa democràtica.

Aquest llibre, segons escriu Vicenç Llorca al pròleg, tanca “una trilogia entorn la condició humana, expressada amb la seva grandesa, però també amb les seves contradiccions”. En el joc d’interpretacions de l’experiència humana que, per l’autora, és la poesia, l’artefacte màgic d’El torn crea un paisatge emocional enmig del qual hi ha “la posició de l’ésser humà davant el misteri de l’univers”, en paraules de Llorca.

Clara Mir i Maristany és traductora i intèrpret de francès, llicenciada en Filosofia i Filologia Catalana i diplomada en Psicologia Clínica per la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. S’ha dedicat a la docència i a la recerca. Professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha publicat nombrosos llibres i articles, ha coordinat publicacions i ha realitzat el guió i la direcció de DVD d’interès professional. Els dos llibres publicats per Clara Mir són Els Déus i les bèsties i La paraula des-habitada (premi Josep M. López Picó).

 

COMPARTIR