En marxa la campanya de la renda amb la previsió de retornar 11.200 MEUR

Text: ACN
837

L’Agència Tributària va iniciar el passat 5 d’abril el termini per presentar la declaració de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques del 2016. A partir d’ara ja no es farà servir el programa PADRE, sinó que es generalitza el sistema Renda WEB com a únic servei per presentar la declaració a través d’Internet. Amb Renda WEB no cal descarregar-se cap programa, sinó que tot es fa on-line. D’altra banda, per primer cop es podran fer, a través de la pròpia declaració, modificacions al seu favor que hagin de fer els contribuents sobre declaracions ja presentades. Segons les previsions de l’Agència Tributària, en la campanya d’enguany està prevista la presentació de 19,75 milions de declaracions a tot l’Estat, de les quals 14,7 sortiran a retornar diners al contribuent, per un import d’11.198 MEUR.

D’altra banda, s’espera que 4,17 milions de contribuents hagin de retornar diners al fisc, per un import de 8.537 milions d’euros.

A partir del passat dimecres 5 d’abril ja es poden presentar les declaracions per Internet i va començar l’atenció telefònica. També des d’aquesta data que es poden presentar declaracions impreses a través de les entitats col·laboradores. Les devolucions es van iniciar a partir del divendres 7 d’abril. La campanya presencial s’iniciarà l’11 de maig, així com l’assistència a les oficines. El termini de presentació finalitzarà el 30 de juny, tant per a declaracions a ingressar com a retornar. No obstant, en les declaracions a ingressar, si s’opta per realitzar el pagament mitjançant domiciliació bancària, el termini de presentació serà fins al 26 de juny.

Com a novetat d’enguany, l’Agència Tributària estableix un pla pilot per a la confecció d’un nombre reduït de declaracions a partir de trucades telefòniques que farà la mateixa Agència a contribuents en els supòsits que, en un determinat moment i en declaracions més senzilles, no existeixin cites disponibles per a l’atenció presencial.

Les gestions per telèfon es poden fer a través del número 901 12 12 24 i per Internet a través del portal agenciatributaria.es.

Presentar la declaració per Internet sense descarregar cap programa

La principal novetat respecte el programa PADRE és que ja no cal descarregar-se cap programa ni fitxer per fer la declaració per Internet. El contribuent pot accedir a les seves dades fiscals actualitzades i podrà reprendre la proposta de declaració sobre la que hagi estat treballant prèviament, així com obrir noves sessions de treball en qualsevol moment i des de qualsevol dispositiu, incloent tabletes i telèfons mòbils.

Un cop el contribuent accedeix a la plataforma i s’identifica, es produeix el trasllat automàtic de dades. Si no necessita corregir-les, ni aportar informació addicional, des del quadre de resultats pot presentar la declaració, o imprimir-la per presentar-la en paper.

A través de Renda Web, tots els contribuents poden comptar amb una proposta de declaració, confeccionada a partir de les dades de què disposa l’Agència Tributària. La plataforma facilita la confecció d’un esborrany, ja sigui per presentar la declaració per Internet o per confirmar-lo per telèfon o fer la declaració en oficines.

COMPARTIR