El Consell Comarcal posa en marxa una campanya d’educació ambiental a 14 municipis

Text: Consell Comarcal del Maresme
2675

El Consell Comarcal del Maresme va començar el passat 28 de juny una campanya per conscienciar la població de la necessitat no només de reciclar, sinó de fer-ho bé: dipositar cada residu en el contenidor que li pertoca. La campanya, que segueix la filosofia de l’endegada l’any passat, porta per eslògan “Apunta-t’ho: recicla bé!”. Compta amb un pressupost de més de 65.000 euros i està finançada per ECOEMBRES i ECOVIDRIO.

“Apunta-t’ho: recicla bé!” és l’eslògan de la campanya d’educació ambiental que el Consell Comarcal del Maresme porta a terme durant els mesos de juny i juliol als 14 municipis que tenen delegada la gestió de la recollida selectiva a aquesta administració supramunicipal.

Els objectius de la campanya, finançada per les societats ECOEMBES i ECOVIDRIO en virtut del conveni que ambdues mantenen amb l’Agència de Residus de Catalunya i al qual es troba adherit el Consell Comarcal, són reduir els impropis (deixalles que no corresponen al contenidor on han estat abocades) que es generen en els contenidors d’envasos/embalatges lleugers, vidre i paper/cartró; promoure una correcta separació dels residus en origen per, així, garantir la seva màxima recuperació; promoure la recollida selectiva i fomentar l’ús de les deixalleries i, especialment, la recentment incorporada deixalleria mòbil.

Per desenvolupar aquests objectius, la campanya combina tres estratègies complementàries i d’execució simultània: el desplegament en el territori d’educadors ambientals; la sensibilització de la població mitjançant la utilització dels mitjans de comunicació d’àmbit comarcal i telemàtica i accions concretes d’educació ambiental adreçades a col·lectius organitzats.

Per completar la campanya també s’adrecen accions específiques a centres d’ensenyament (Segon Cicle d’Educació Infantil i Educació Secundària Obligatòria) i a entitats i associacions ciutadanes dels 14 municipis on el Consell Comarcal presta el servei de recollida selectiva. En tots dos casos es proposa una activitat pràctica sobre producció, minimització, reutilització i reciclatge de residus així com de compra ambiental i una visita guiada i optativa a la deixalleria mòbil del Consell.

La campanya es portarà a terme a Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Caldes d’Estrac, Dosrius, el Masnou, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Santa Susanna i Teià.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Por cierto, los retlosadus del concurso:- Tapa ganadora: Los RastrojosP blico:- Tapa fr a: Mes n de la Villa- Tapa caliente: Mes n de la Villa- Tapa original: Los RastrojosJurado:- Tapa fr a: Cafeter a Oriental- Tapa caliente: Mes n de la Villa- Tapa original: Prado de las Merinas- Tapa maridada: Casa del Cura- Tapa de lechazo: El VentorroEstoy de acuerdo en algunos de los premios, pero por ejemplo, el jurado deber a haber valorado m s la tapa fr a del Somat n, consistente en un boquer n y una sobrasada de morcilla ib rica con huevas de lumpo, que era original y a mi me sorprendi por la perfecta integraci n de unos sabores que de primeras parecen irreconciliables.En general buen nivel, salvo algunos sitios que son vergonzosos.

Comments are closed.