XXI Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró

Text: Redacció
889

Del 15 de març al 30 d’abril, Mataró celebra enguany les 21es Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró, Pèsols amb sèpia i patates, amb la participació de 10 restaurants, dels quals 9 són de Mataró i  un de Llavaneres. Aquestes jornades s’emmarquen en les Jornades Gastronòmiques dels Pèsols del Maresme.

Al  llarg dels darrers vint anys el Gremi d’Hostaleria del Maresme amb seu a Mataró s’ha posicionat com un gremi bàsicament gastronòmic, fomentant en tot moment els productes de la terra i del nostre territori, els productes de kilòmetre zero. D’aquesta manera han col·laborat  àmpliament en la difusió de la cultura culinària mediterrània i de la gastronomia típica de la comarca del Maresme.

Aquest any l’acte de inici de les Jornades del Plat de Mataró es celebra a l’Escola de Restauració i  Cambreria de Mataró, propietat del Gremi. Durant l’acte el professor de cuina Enric Barrull i els seus alumnes elaboraran la recepta del plat de Mataró, servint posteriorment un  tast als assistents.

A l’acte hi assistiran el president del Gremi, Enric Bartrés; el president del Consorci de Turisme, Joaquim Arnó; el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez; l’alcalde de Mataró, David Bote i la regidora de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Mataró, Núria Moreno.

Els restaurants participants a les jornades són: Caminetto, Auto D’Ara, Iluro, L’Harmonia, La Girella, La Nova Rosaleda, Mundial, Nou Daxana, Nuus (Hotel Atenea) i Pins Mar de Sant Andreu de Llavaneres.