Fisioteràpia respiratòria, l’aliada contra els mocs

ISSA.  www.clinicaissa.com
558

Arribada la tardor i amb ella la conseqüent baixada de temperatures del calorós estiu cap al fred de l’hivern, és inevitable l’aparició dels primers refredats. Tota la família es pot trobar afectats per una infecció respiratòria, però són els més menuts els qui ens fan patir més.

Els nadons prematurs, els menors de 3 anys, i els infants afectats per patologies neurològiques tenen dificultat per a expectorar de forma voluntària, la mucositat s’acumula al nas i al coll i pot acabar també als pulmons, d’on la evacuació no és tan senzilla, ja que només tussen de forma reflexa.

Aquesta acumulació de mucositat pot provocar afectacions de la funció respiratòria de l’infant, tals com bronquitis, bronquiolitis, pneumònies, otitis, etc. També malalties com ara l’asma i la fibrosi quística, poden ser tractades amb fisioteràpia respiratòria.

Les tècniques utilitzades, ja siguin a mode preventiu o com a tractament de base, són totalment indolores i procuren accelerar el flux ventilatori per arrossegar la mucositat adherida a les parets de les vies respiratòries. D’aquesta manera, evacuant aquestes secrecions, els pulmons realitzen un millor intercanvi de gasos i evitem la congestió nasal. El resultat és que el nadó respira millor, menja millor i descansa millor.

Els resultats són gairebé immediats, amb una o dues sessions realitzades a l’inici del procés, podem estalviar un excés d’utilització de medicació. En tot cas, la fisioteràpia ajudarà a una millor absorció del medicament, és una tècnica totalment compatible i molt beneficiosa.

Article cedit pel departament de Fisioteràpia Respiratòria de ISSA,  on s’ofereix aquest servei diàriament tant a particulars com a assegurats de ISSA els quals tenen el servei inclòs a la seva assegurança.

COMPARTIR