Les Músiques Tranquil·les tornen amb una sòlida oferta de concerts

Text: Redacció
646

Les nits de Músiques Tran-quil·les són per a gaudir d’una experiència delicada i de proximitat, una proposta singular a Mataró. Cada primer dijous de mes es poden descobrir grans músics mentre se sopa amb les tapes del bar del Casal al teatre l’Aliança. La programació de la tardor anirà des del blues al teatre-concert, passant per la cançó d’autor i el jazz.

The Ramblers
12 de setembre 21 h.
The Ramblers és una formació que interpreta clàssics del rhythm and blues i del soul jazz a més de temes propis del mateix estil. Els seus components tenen una llarga trajectòria treballant com a sidemen de grans artistes del gènere (Dani Nel·lo, Tom Principato, Barrence Whitfield, Mike Sponza entre d’altes) i en aquest cas uneixen el so “fifties” a la demolidora veu de Jonathan Herrero (Acontra Blues) aconseguint l’estil autèntic de formacions mítiques com Les McCann, Bill Whithers, o Fats Domino. Presenten el seu primer disc ‘Let it Go’.

Ual·la
10 d’octubre 21 h.
Ual·la! és una expressió d’alegria, de sorpresa o de curiositat, potser fins i tot d’indignació… Amb aquesta exclamació ens presenten el seu concert-espectacle: dinàmic, fresc i carregat d’humor. Format pel binomi artístic d’en Modesto Lai i l’Alba Rubió, el show s’esdevé entre temes propis d’estil modern i gags teatrals de caràcter humorístic que lliguen les peces musicals entre si.

Gessamí Boada
7 de novembre e 21 h.
Una veu privilegiada plena de matisos, una sensibilitat especial a l’hora de compondre cançons. Una banda de luxe i un disc a cavall entre el pop i el jazz farà d’aquesta nit una delícia de músics de km0: Kquimi Saigi, Bernat Guardia, Pep Terricabras i Gessamí Boada presentaran ‘White flowers’.

Rusó Sala
5 de desembre 21 h.
Rusó Sala presenta nou disc en trio amb dos grans músics: Aleix Tobias i Míriam Encinas. ‘Desirem’ és un projecte emocionant i fresc que sacseja els límits de la cançó d’autor. L’empordanesa recull aromes tradicionals que esdevenen cançons pròpies, fletxes carregades d’intensitat que reflexionen sobre el desig i les seves arestes, sobre com alimentar la pulsió creativa en un món amarat de contradiccions. Com entregar-nos a l’amor i a la seva universalitat.

D’altra banda, recuperant la essència del que era el Cicle Músiques Tranqui·les, que oferia programació a diferents espais de la ciutat, el cicle també sortirà del casal i es faran dos concerts  al Teatre Monumental:

Joan Dausà
23 de novembre 21 h.
‘Ara Som Gegants’ marcarà un abans i un després a la carrera musical de Joan Dausà. El seu pas per Mataró forma part l’Eufòria Final, els cinc concerts finals de gira. Prop de seixanta concerts on s’han viscut nits històriques. Pel seu treball ha rebut diversos premis, reconeixements i alegries, a l’abast de molt pocs artistes, que no haurien estat possibles sense el suport del seu públic. I per aquest motiu Dausà ha volgut tancar aquesta exitosa etapa amb un nombre limitat de concerts a teatres i auditoris on la proximitat amb els seus, segueixi essent un dels seus trets diferencials. Una gira per acomiadar-se de dos anys d’excepció i agrair el suport incondicional dels seus seguidors. Una gira de comiat que precedirà una aturada perquè Dausà agafi aire i així pugui compondre una nova col·lecció de cançons que veurà la llum durant el 2021.

Mishima
13 de desembre 21 h.
Ha hagut de ser al cim de la seva carrera, en plena gira del seu darrer àlbum ‘Ara i res’, unànimement assumit com un gran disc de maduresa, que la banda barcelonina se n’adoni que compleix vint anys (fou a finals de 1999 que van gravar la seva primera maqueta). Per celebrar-ho, David Carabén (veu i guitarra), Marc Lloret (teclats), Dani Vega (guitarra), Xavi Caparrós (baix) i Alfons Serra (bateria), han decidit retre un doble homenatge al repertori que els ha portat fins aquí.

COMPARTIR