Encara vols seguir menjant carn?

Noemí Caupena.  instagram.com/greencookingqueen
606

Una de les millors decisions que podem prendre en benefici de la nostra salut és eliminar la carn de la nostra alimentació. Per fer aquesta transició buscarem alternatives que ens ajudin a fer un canvi d’hàbits de manera conscient i harmoniosa; aliments que ens omplin de nutrients i vida com són les verdures i els cereals integrals.

Substituir carn per peix?

El problema es presenta quan canviem la carn pel peix prenent com a bona una alternativa que no és gens recomanable. Si el peix és salvatge no tenim garantia d’on ve (mar, riu, llac contaminat?) i si és de piscifactoria encara pitjor. Al cap i a la fi no deixen de ser animals en condicions deplorables, alimentats amb pinsos, hormones i antibiòtics i que acaben en el nostre plat com si fossin un “aliment saludable”.

Adeu a la carn i als embotits

Si volem que la nostra alimentació ens aporti nutrients hem de dir adeu a certs productes i a certs mites relacionats amb les proteïnes. Una alimentació basada en vegetals difícilment tindrà mancances nutricionals.

Si menjar un animal mort no ens aporta cap benefici, imagina’t menjar les restes d’aquests animals barrejades amb colorants, potenciadors de sabors i altres additius amb efectes cancerígens comprovats. Doncs d’això se’n diu embotit.

La vibració energètica també ens nodreix

Imagina’t la vida que ha passat un animal fins arribar al teu plat. Imagina’t l’energia que passa al teu organisme quan menges per exemple foie. El foie és el fetge gras, una patologia que desenvolupen els ànecs, i això passa quan els forcen a menjar sense gana introduint-los un tub per la boca fins a la tràquea. Has pensat mai en els ous de les gallines que malviuen tancades en gàbies amb llums artificials sense sortir a l’exterior per res?

Has pensat en el patiment de la vaca quan li treuen el seu nadó acabat de néixer, per tancar-lo en un estable amb molts més vedells i alimentar-los de pinso animal? (Et recordo que són vegetarians). T’imagines com s’ha de sentir la vaca que és prenyada artificialment perquè doni llet? Després de treure-li el seu nadó les tenen enganxades a màquines per munyir-les de per vida. T’imagines la quantitat d’antibiòtics que els hi donen per curar la mastitis crònica que pateixen?

Has pensat mai com ha de ser la vida d’un peix de piscifactoria? En lloc de viure en el mar o en el riu ha de passar els seus dies en una piscina d’aigua estancada, sense espai i alimentat de pinsos, hormones i antibiòtics.

Així doncs, i tenint en compte l’energia vibracional dels aliments, com et penses que et sentiràs si menges patiment, dolor, tristesa…?

La bona noticia és que tenim moltes opcions per fer dels nostres plats un festival de nutrients sense necessitat de participar en el patiment i mort de cap animal. No només afavorim la nostra salut, sinó que també participarem a millorar el medi ambient. A continuació, trobareu una recepta exquisida.

RECEPTA: VEGGIE CROQUETES

Ingredients: 1 ceba, 1 gra d’all, 1 tassa xampinyons, Un grapat d’espinacs, 100 gr. farina de blat, 750ml llet vegetal, 1 cullera nou moscada, Sal i pebre, 1 tassa farina de cigró , Pa ratllat.

Procediment: fem un sofregit amb l’all, la ceba, els xampinyons i els espinacs. Quan estan a punt hi afegim la farina, la llet i les espècies. Anem remenant fins que s’integri tot (sabrem que està a punt quan la massa es separa de les parets de la paella). Deixem que la massa es refredi una mica abans de donar forma a les nostres croquetes. En un bol a part posarem la farina de cigró barrejada amb l’aigua (això farà la funció de l’ou), i en un altre plat el pa ratllat. Ara només toca arrebossar les croquetes. Les podem fregir o fer-les al forn.

COMPARTIR