La SPAM retorna un gat perdut des de feia dos anys

Text: SPAM
652

El 8 d’agost serà una data per recordar en els refugis de la SPAM. La protectora ha viscut una història amb final feliç justament en un mes en què s’acostumen a viure situacions complicades a conseqüència de la saturació d’animals que hi ha en els centres d’acollida. La història té a veure amb un gat que feia dos anys que havia desaparegut i que ha pogut ser retornat a la seva propietària després de trobar-lo a més de 30 km del lloc on es va perdre, gràcies al microxip identificatiu que duia.

El 22 de juliol els serveis de recollida de la SPAM van recollir un gat manso i malferit dels carrers de Mataró, on malvivia en un solar des de feia un any. En arribar al refugi, l’equip veterinari li va practicar l’examen de reconeixement habitual i en aquell moment va detectar que duia microxip. Per sort, les dades que hi apareixien encara eren vigents i van poder contactar amb la seva propietària.

Maria Dolors Toledo, propietària del felí, va perdre el seu gat el gener del 2009 i va passar mesos penjant cartells al voltant de casa seva per trobar “Mixu1”, nom del gat. El que mai no s’hauria imaginat és que el gat s’hagués desplaçat més de 30 kilòmetres des del punt inicial on es va perdre, a Sant Pere de Vilamajor.

A la SPAM, es van viure moments molt emotius quan en arribar al refugi, el gat va reconèixer de seguida la propietària i va entrar sense dubtar-ho ni un segon dins del seu transportín perquè el dugessin de nou a casa, després d’una aventura de més de dos anys.

Aquesta història demostra que molts dels animals que viuen en els refugis no són abandonats sinó que s’han perdut i que l’única alternativa possible per retrobar-los és identificant-los amb un microxip. Malauradament, només un 1% dels gats que la SPAM recull als carrers el duen, una xifra molt llunyana a la dels gossos, que s’apropa al 25%, tot i que també és insuficient.

COMPARTIR