Coop Maresme publica MarESSme, el primer diari de l’Economia Social i Solidària de la comarca

Coop Maresme.
788

La segona edició del diari recull el més destacat de l’Ateneu 2019/20, que es va donar per conclòs amb la presentació de la diagnosi en la darrera Taula Territorial celebrada el mes d’octubre en format virtual.

Quan fa un any les entitats agrupades de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme -Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, L’Esberla SCCL, Facto Assessors SCCL, Clack Audiovisual SCCL i Musicop SCCL- vam engegar amb la vista posada al curs 2019/20, teníem clar un doble objectiu. D’una banda, continuar apostant per una forta acció exterior, amb un pla de treball que prioritza la difusió de l’economia social a la comarca. D’altra banda, pensar en Coop Maresme com un projecte cap endins: un espai de trobada i d’agrupament de col·lectius diversos.

I de sobte, el coronavirus ens queia al damunt com un gerro d’aigua freda i ens obligava a repensar tota la nostra acció. Davant d’aquesta situació, vam posar fil a l’agulla amb la única voluntat de preservar tant de teixit cooperatiu com fos possible. I ens en vam ensortir prou bé. “Aquest virus ens ha demostrat que la nostra feina de formigueta té sentit si és compartida”, signen a l’editorial del diari MarESSme les entitats agrupades de l’Ateneu.

Un any ben aprofitat

Els moments de canvi i incertesa comporten reptes nous que, en ocasions, ens permeten ser resilients, creatives i flexibles. Per a aconseguir-ho, hem estat creatives a l’hora de redissenyar els formats i continguts dels esdeveniments, que hem adaptat a l’univers virtual. Al diari en destaquem, principalment: les sessions d’assessorament col·lectiu, les formacions, la Diada del Cooperativisme i el festival Nosaltres.

El primer supermercat cooperatiu del Maresme

Aquesta tardor, Mataró acollirà l’obertura del primer supermercat cooperatiu de la comarca: La Feixa, resultat de la sinergia de L’Estrella i Ecoopirativa, dues cooperatives de consum amb experiència al sector. El supermercat compta amb una Comissió de Proveïdores i Productes que escollirà els productes, ecològics i de proximitat, “no tan sols perquè siguin el màxim saludables sinó perquè a la vegada afavoreixin una societat laboralment més justa i també més respectuosa amb el planeta” , expliquen els impulsors del supermercat cooperatiu.

Tots els continguts del diari MarESSme a www.coopmaresme.cat/recursos

COMPARTIR