Aigua i menjar dels gats, millor separats

Lídia López.  Bienestar Felino. www.bienestarfelino.com
1078

El gat és un animal caçador. A la natura s’alimentaria de petites preses acabades de capturar, que ingeriria a una temperatura de 30-35°C.

El llop, l’ancestre del gos domèstic, es veia obligat a alimentar-se de carronya; mentre que el gat sempre s’alimentava de preses acabades de caçar. Per això, els gats detecten ràpidament un aliment en mal estat i el rebutgen. Així mateix són més delicats amb tot allò relacionat amb sabors i textures.

La història dels felins explica el motiu pel qual sempre hem de tenir l’aigua separada del menjar. Un gat mai menjaria un cos putrefacte i per tant, per instint, no beuria d’un rierol o una tolla que tingués a prop una presa morta. El seu instint li indica que aquesta aigua podria estar contaminada.

Un dels errors més comuns és posar el menjar i l’aigua en bols contigus. Si estan un al costat de l’altre, el gat només beurà quan ja estigui molt assedegat. Tenint en compte que no és un gran bevedor, i que a més és propens a la malaltia renal (que es preveu, entre altres coses, estimulant que begui aigua) hem de ser molt acurats en aquest punt.

Tingues en compte el següent:

  • El bol destinat a l’aigua ha de ser d’un diàmetre mínim de 15 cm.
  • L’aigua del bol ha de canviar-se diàriament.
  • L’aigua sempre ha d’estar fins dalt del bol.
  • Introdueix a la teva llar una font per a gats.
  • Deixa que el teu gat begui de les aixetes. Existeixen adaptadors pensats per a ells.
  • Prova a posar glaçons a la seva font o bol. El crepitar del glaçó desfent-se sol cridar-los l’atenció i els estimula a beure.
  • Si el teu gat és dels que els agrada beure ficant l’anegueta en got aliè, destina un got per a ell i deixa que així ho faci.

Cuidem dels nostres peluts i dels seus ronyons.

COMPARTIR

6 COMENTARIS

  1. ¡Muy interesante el artículo! Siempre es bien recibida informacion sobre los gatos. Cada día aprendo más de estos increíbles y excelentes compañeros! Gracias

  2. Súper interessant! Ara entenc pq el meu gat només vol veure d’aixetes i mai del seu bol

  3. Una informació molt molt útil, especialment per a evitar els problemes de ronyons dels gats. No ho hauria dit mai. Gran article!

  4. Interesante artículo! Todo lo que sea para mejorar nuestra convivencia con nuestros amigos felinos bienvenido sea. Gracias por tus consejos

Comments are closed.