El veganisme està de moda

Noemí Caupena.  instagram.com/greencookingqueen
524

Cada cop és més fàcil trobar tota classe de productes vegans, ja no només a botigues especialitzades (com passava abans) sinó també a petits comerços o supermercats.

Segurament l’interès per aconseguir o mantenir una bona salut i en conseqüència una bona qualitat de vida han fet que augmentin les vendes d’aquests productes junt amb una bona estratègia de màrqueting. Ara bé, la qüestió és: que un producte sigui vegà és garantia de què sigui saludable? La resposta és no.

De fet, qualsevol producte envasat on els seus ingredients siguin més de tres o quatre possiblement no sigui exemple d’aliment saludable.

Les empreses veuen aquesta preocupació per la salut i el físic com una oportunitat per vendre més, és la seva feina; però la nostra és triar què decidim menjar i com volem millorar no només la nostra salut sinó també la del medi ambient.

Tornar a una vida més simple, amb els aliments que ens dona la terra (verdures, fruites, cereals, llavors…) el contacte amb la natura i una cuina més crua i natural és garantia de millora.

El veganisme és una manera d’entendre la vida, on la igualtat entre tots els ésser vius és l’única regla d’or. Tant de bo, quan la moda passi, quedi almenys l’essència. No cal matar animals ni per menjar ni per vestir-nos i els costums i tradicions culinàries també es poden canviar.

RECEPTES VEGANES:
SOBRASSADA
 
Ingredients: 100 gr. tomàquets secs; 50 gr. ametlles crues; 2 cullerades oli d’oliva; 1 culleradeta all en pols; 1 culleradeta sal; 1 culleradeta pebre vermell.

Preparació: Primer has d’hidratar els tomàquets secs amb aigua calenta un parell d’hores i passat aquest temps només has de triturar tots els ingredients i voilà! Sobrassada crudivegana, sense sang, sense patiment i boníssima!