El POESIA i+ reivindica la trobada i la celebració amb propostes singulars

Text: Redacció
563
Nacho Vegas és un dels reclams del festival.

Del 30 de juny a l’11 de juliol torna el POESIA i+, el festival d’irradiació poètica del Maresme organitzat per la Fundació Palau de Caldes d’Estrac, i un dels festivals de poesia més importants de Catalunya i cita ineludible de la creació contemporània. En la seva 16a edició, el Poesia i + recupera la presencialitat i tindrà lloc a Caldes d’Estrac, Canet, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Dosrius, Arenys, Alella i Mataró.

Aquests nou municipis acolliran recitals, concerts, performances i propostes artístiques que posaran en diàleg la poesia amb les altres arts i el moment present. Els diversos actes se celebraran en espais singulars del Maresme, la majoria a l’aire lliure.

Poetes i veus de l’escena musical independent completen el cartell

El cartell complet del Poesia i+ presenta una programació que comptarà amb una cinquantena de poetes, artistes i músics de diverses generacions, estils i procedències. Així, el públic del festival podrà gaudir de l’actuació de les poetes Laia Llobera, Míriam Cano i Jaume Coll Mariné, tres de les veus més potents i personals de la poesia catalana actual; de Maria Arnal i Marcel Bagés, en un format íntim i exclusiu per al Poesia i +; o de Nacho Vegas, en una actuació de caràcter íntim i que serà una de les poques oportunitats de veure’l a Catalunya aquest any en format de recital.

Pel que fa a la poesia, el festival fa una aposta decidida per una nova generació de poetes, amb noms com Gabriel Ventura, Jaume Coll Mariné, Míriam Cano, Adrián Salcedo, Chantal Poch o Oriol Sauleda. També destaca la proposta de veus que no acostumen a tenir cabuda a les programacions habituals, com són Silvie Rothkovic + Nunavut, Teresa d’Arenys, Andreu Gomila o Sònia Moya.

Enguany a banda dels espectacles de músics consolidats com Pau Vallvé, Joan Miquel Oliver o Ferran Palau, inclou a la seva programació propostes musicals de l’escena independent i d’una nova fornada d’artistes. Entre aquestes, hi ha Ikram Bouloum, Lu Rois, Anna Andreu, Maria Jaume o Esperit!

Entrades, abonaments i informació: www.poesiaimes.cat

COMPARTIR