Torna el Calamarenys

Text: Redacció
423

La 26a edició de les conegudes Jornades gastronòmiques del Calamarenys, a Arenys de Mar, compta amb la participació dels restaurants del territori, que tornen a presentar una gran varietat de receptes delicioses i originals.

Com cada any i ja són 26 edicions, Arenys de Mar celebra durant tot el mes d’octubre les Jornades Gastronòmiques del Calamar d’Arenys o també anomenat “Calamarenys”. Aquestes jornades tenen com a actor principal el Calamar de potera, que és pescat a la nostra costa i que durant tot el mes d’octubre es pot degustar a diversos restaurants de la vila, sempre cuinat per mans expertes.

Amb les jornades, l’objectiu és impulsar la gastronomia arenyenca i promocionar les qualitats de la marca Arenys i del producte de proximitat. Malgrat totes les restriccions que vam viure durant el passat 2020 i sense perdre l’esperança per aquest 2021, ara i més que mai, fem costat tant el sector pesquer com del sector de la restauració, per tal de seguir captant un dels principals segments turístics que actualment té la vila, el turisme gastronòmic.

No és d’estranyar que una vila com Arenys de Mar tingui aquestes jornades gastronòmiques en el calendari anual d‘activitats, doncs el seu llegat històric, cultural, social i econòmic sempre s’ha vinculat al mar, emfatitzant aquesta idea de vila marinera. La vila, disposa d’un dels ports pesquers més importants de la costa catalana i que des de fa molts anys, atrau nombrosos visitants.

En aquesta 26a edició els restaurants participants a les Jornades tornen a presentar una gran varietat de receptes delicioses, originals i úniques per potenciar el calamar com un producte versàtil i amb molts matisos, ja sigui com un acompanyament o com estrella principal del plat. Any rere any l’esforç dels restaurants i la qualitat dels plats i el producte és altíssima, així doncs els qui veniu de nou o els qui repetiu, viureu una experiència per a tots els sentits.

Finalment, el Calamarenys també es complementa amb un programa d’activitats per fer atractiva la visita a Arenys de Mar i posar de relleu la realitat marinera de la vila. Durant tots els caps de setmana d’octubre us podeu inscriure a les activitats organitzades: visites guiades pel port i per la vila per conèixer la seva història i també el seu futur, passejos en ‘golondrina’ amb acompanyaments musicals, descobertes de natura que faran de l’experiència un autèntic plaer.

COMPARTIR