La XXXIX Setmana de Música Antiga celebra els 40 anys amb un homenatge a Bach

Text: Redacció
340

En l’edició d’aquest any de la Setmana de Música Antiga de Mataró, el fil conductor dels cinc concerts programats serà la música del compositor probablement més gran de tots els temps: Johann Sebastian Bach. La Setmana començarà dissabte 13 de novembre amb el Magnificat de Bach al Teatre Monumental, una de les peces més festives del músic, a càrrec del Cor Ciutat de Mataró i l’Orquestra Barroca de Barcelona.

La segona cita serà diumenge 14 de novembre a la Capella dels Dolors amb el concert El llaüt barroc alemany. Obres de J.S. Bach i S. L. Weiss a càrrec d’Andreas Martin. El llaütista presentarà un programa que pren com a inspiració i motivació el record de la trobada entre aquests dos grans representants de l’era barroca.

El tercer concert vol ser una aproximació a l’univers musical de Bach a través d’una de les obres més emblemàtiques del compositor: Les Variacions de Goldberg. En aquest cas la cita serà dissabte 20 de novembre també a la Capella dels Dolors a càrrec d’Ensemble Pyrene.

El grup resident de la Setmana, el Trio Barroc del Cafè seran els protagonistes del quart concert, La flauta de bec en temps de Bach, el dia 21 de novembre a la Capella dels Dolors. Joan Vives, Mireia Ruiz i Daniel Regincós convidaran a l’espectador a fer un recorregut pel repertori original per a flauta de bec escrit pels compositors alemanys i contemporanis de Bach.

La Setmana es clourà el 28 de novembre amb un concert d’orgue a càrrec de Mercè Sanchís a la Parròquia de la Mare de Déu de l’Esperança. Un concert, amb l’orgue com a únic protagonista que no podia faltar en un cicle musical dedicat a Bach, un músic que ha esdevingut el gran referent de l’instrument.

Finalment no podien faltar les activitats paral·leles que es realitzaran gràcies a la col·laboració de Te de Tertúlia. Enguany i per encetar la Setmana, Joan Vives oferirà un retrat musical del gran mestre en format de conferència. Ho farà el 13 de novembre a l’Aula de Teatre.

La present edició de la Setmana es dedica al 40è aniversari d’un festival que es va inaugurar l’1 de juny de l’any 1981 a la capella del col·legi Nostra Senyora de Lourdes amb un concert doble de la guitarrista mataronina Pepita Massafrets, que va interpretar un repertori per a llaüt, viola de mà i guitarra dels segles XVI i XVII. També hi participà la desapareguda coral “Punta d’alba” de Mataró, interpretant una selecció de madrigals.

COMPARTIR