Els eSports donen joc a la teva marca

Eli Guillén.  Màrqueting digital. www.eliguillen.es
374

Els eSports són videojocs, sí, però en gran, molt gran. Milions d’aficionats de tot el món s’acosten a les competicions en línia. Els serveis de retransmissió com Twitch permeten als espectadors veure com juguen els seus jugadors favorits en temps real.

Hem vist en els últims temps que personalitats dels mitjans de comunicació o de l’esport (tenim l’exemple recent de Gerard Piqué i Ibai Llanos) inverteixen en els eSports. La veritat és que les estadístiques els acompanyen. El mes de maig passat, les hores dedicades a veure Twitch van créixer un 50% de març a abril, i la plataforma va experimentar un augment del 120% en l’audiència d’un any a un altre. En plena pandèmia durant maig de 2020, la plataforma va arribar a tenir 1.645 milions d’hores de visualització al mes. I on hi ha espectadors, sempre hi ha anuncis.

Encara que molts consideren que els esports electrònics són un fenomen relativament nou, en realitat existeixen des de fa més de 40 anys, i molts consideren que el torneig Space Invaders dels anys 80 va ser un dels primers esdeveniments competitius de jocs més populars, en el qual els jugadors (uns 10.000 participants) intentaven registrar la puntuació més alta. A mesura que els dispositius de joc es van fer més potents i es van introduir més jocs multijugador, els tornejos d’esports electrònics es van convertir en una cosa habitual al llarg dels anys 90, amb jocs com Street Fighter, Quake III Arena i Counter-Strike, que reunien jugadors de tot el món.

On encaixen els anunciants en tot això?

Algunes de les marques més importants del món van començar a col·laborar amb els tornejos d’esports a partir de 2017. La inversió global de les marques en aquest àmbit ha crescut enormement cada any. Es parla d’un salt massiu de 279M$ el 2016 a 974M$ el 2020, i enguany esperen que aquesta xifra superi 1B per primera vegada.

Anteriorment, els esports estaven reservats a les grans marques que tenen grans pressupostos per a gastar en col·laboracions i patrocinis exclusius, però la publicitat dins del joc ha canviat tot això. La publicitat dins del joc significa que es poden posar anuncis en petits detalls gràfics. Ja no són necessàries les grans inversions, o els patrocinis multimilionaris.

Atès que aquestes plataformes continuen creixent i evolucionant any rere any a un ritme extremadament ràpid i que sorgeixen nous aficionats a tot el món, els anunciants han de desenvolupar una estratègia d’eSports per a continuar sent rellevants per a les futures generacions de consumidors valuosos i altament compromesos.

 

COMPARTIR