La maduixa del Maresme endolceix el mes de maig

Text: Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme
434

Del 29 d’abril al 29 de maig, la maduixa es converteix en la protagonista de les jornades gastronòmiques del Maresme.

Després de dos mesos ben grisos, la maduixa arriba per posar color a la primavera. El 29 d’abril es va donar el tret de sortida del Temps de Maduixes, unes jornades gastronòmiques ben típiques del Maresme que s’allargaran durant un mes, fins el 29 de maig. Una oportunitat ideal per destacar un dels productes locals i singulars de la comarca que es poden elaborar en plats dolços i salats, amb producte de Mar i de Munt, i que es poden maridar amb vi o escumosos de la DO Alella conformant els Sabors Maresme.

Amb el seu gust dolç però amb un punt d’acidesa, la seva textura carnosa, un aroma agradable i un color vermell intens, les maduixes són un dels símbols del Maresme. Degut al clima i l’orografia de la zona muntanyosa de la comarca, aquest fruit té una qualitat envejable. A més, la major part de les maduixes que es conreen al Maresme es comercialitzen al mercat interior.

En les jornades hi participen un total de 30 restauradors, 12 productors d’horta i fruita, 5 elaboradors d’ous, carns i derivats, 11 elaboradors de pa i dolços i 3 de mels, melmelades, patés i conserves de 18 municipis de la comarca que ofereixen diferents propostes gastronòmiques on la maduixa hi té un paper destacat.

La prestigiosa cuinera Ada Parellada, propietària del restaurant barceloní Semproniana, participa en aquesta edició del Temps de Maduixes oferint una recepta amb maduixes del Maresme que la iaia del Maresme s’ha encarregat d’il·lustrar. La xef catalana també ha proposat una altra recepta en la que hi han col·laborat dos productors locals: Pep Marpons, d’Arenys de Munt, i la Unió de Maduixaires de Calella.

És un moment en el que podem presumir d’un producte de proximitat, de Km 0 com són les maduixes del Maresme, que compten amb una llarga llista de beneficis per a la salut, com la de reforçar els ossos, augmentar les defenses o tenir un gran efecte antioxidant.

ESTABLIMENTS QUE HI PARTICIPEN

Alella: Restaurant Can Duran. Arenys de Mar: Restaurant Blau de Mar, Restaurant Mot by Vila Arenys Hotel, Hotel Sa Voga, Sardineta Bistrot, Soc Pagès, Juanitas dolç i salat. Arenys de Munt: Restaurant L’Era, Agrosalichs, Can Marpons, Pastisseria l’Obrador, Pastisseria La Lyonesa. Argentona: Restaurant Xalavia, Forn Can Moré. Cabrils:, Tempo de l’Hort. Calella: Ca l’Isard Restaurant, Xperience Gastrobar, Unió de Maduixaires, Agrogust – Laris. Canet de Mar: El celler Moments, Trattopizza Piccoloso, Paquita Slow Bistro, El desig pastissers, Pastisseria Campassol. El Masnou: Pastisseria Miquel. Mataró: Restaurant el Nou-Cents, Can Tria Ecològic, L’Hort d’en Dídac, Casa Graupera. Palafolls: Horta Ecològica Pla de Munt, Horta Mas Roca. Pineda de Mar: Restaurant Can Formiga, Restaurant Chicken&Fish, Pizzeria Que bona!!, Restaurant Pura Brasa, Saboréate. Sant Andreu de Llavaneres: Restaurant Teca Balís, Pastisseria Sala. Sant Cebrià de Vallalta: Sauleda Pastissers, Bar Ba’s, Ca l’Estrany. Sant Iscle de Vallalta: El jabalí. Sant Pol de Mar: Sauleda Pastissers, Restaurant L’Ermita, Restaurant Terrassa Voramar, Can Ginesta – Del pagès a casa, Maduixes.cat, Melmelades Calada. Sant Vicenç de Montalt: Restaurant Mezzaluna. Tiana: Melmelària. Vilassar de Dalt: El Racó de Can Feliu, Zen Food.

COMPARTIR