Alella crida a participar en una nova Festa de la Verema

Text: Redacció
240

Seran deu dies, del 8 al 18 de setembre, d’intensa activitat en què esposarà en relleu la identitat vitivinícola i el patrimoni cultural d’Alella. Els pilars principals del programa són:

L’enogastronomia, amb la recuperació de la Mostra de Vins i Gastronomia a l’Hort de la Rectoria i la consolidació de la proposta tapes+vi.

El vi i la vinya, present amb els tastos amb personalitat amb Audrey Doré, sommelier del Celler de Can Roca, Iolanda Bustos, xef biodinàmica, i el reconegut sommelier César Cánovas, amb activitats tradicionals com la tallada de raïm o les visites als cellers.

Les activitats festives. La Festa de la Verema és també un reclam festiu, amb activitats com la fira, la mostra d’oficis i els músics de carrer i els tradicionals correfocs, cercaviles, concerts… Enguany com a novetat s’estrena la proposta Vinema, que uneix una mostra de curts amb tasts de vins i gastronomia.

La identitat. La Festa de la Verema és identitat i cultura. Coincidint amb la celebració es presentarà un llibre que recull les experiències i el testimoni d’alellencs i allenques, vinculats amb el món del vi, que han jugat un paper destacat en el manteniment d’aquesta activitat. La publicació d’aquest llibre estarà acompanyada d’una exposició que es podrà visitar a Can Lleonart.  Una altra novetat serà l’estrena del Premi de la Verema, una nova proposta amb la qual es vol reconèixer cada any persones rellevants que han ajudat a créixer i difondre la cultura i la identitat del poble.

48a FESTA DE LA VEREMA D’ALELLA

Dijous 8 setembre

Tallada de raïm a la Vinya testimonial. 18 h. Vinya testimonial de Can Magarola. La vinya testimonial de Can Magarola és l’escenari de la tallada de raïm que protagonitzen les pubilles i els hereus i tots els infants d’Alella que vulguin participar-hi.

Presentació del llibre: ‘Un país a la copa. Alella, el vi humà’. 19.30 h. Centre Cultural de Can Lleonart. Llibre de de Laura Saula. També inclou la inauguració de l’exposició “Un país a la copa” amb fotografies de Jordi Borràs.

Divendres 9 setembre

Visita guiada celler Alta Alella. 10 h. Celler Alta Alella.

Wine Bar. Aperitiu entre vinyes. 12 h. Celler Alta Alella. El celler Alta Alella obre la seva terrassa pels #AmicsAltaAlella que volen fer l’aperitiu entre vinyes amb vistes al mar.

Fira de la Festa de la Verema. 18 h. Rambla d’Àngel Guimerà i plaça dels Germans Lleonart. Amb parades de productes d’alimentació, artesania, articles de bijuteria, roba, decoració…

Espai creatiu vinícola. 18 h. Antigues Escoles Fabra. Combinació de tallers relacionats amb el món del vi adreçada a infants i families.

Tapes + Vi. 18 h. Diferents bars i restaurants. Vine a tastar la selecció de tapes pensades especialment per a degustar amb una copa de vi DO Alella.

Acte d’inauguració de la 48a Festa de la Verema. 19 h. Plaça de l’Ajuntament. Inclou la presentació de la 5a copa poètica del Casal d’Alella i un espectacle inaugural a càrrec de la Companyia Art i Passió

Mostra del Vi DO Alella i Gastronomia. 20 h. Hort de la Rectoria. Degustacions de vins del territori DO Alella i especialitats gastronòmiques.

Foodtruck del Mercat. 20 h. Porxada del Mercat Municipal. Tapes elaborades amb productes de qualitat i de proximitat del mercat.

Músics de carrer. 21 h. Diferents espais. Diferents músics que amenitzaran la vetllada en diferents punts del poble.

Correfoc amb els Diables del Vi d’Alella. 23 h. Parc Gaudí. Inici: Parc Gaudí. Final: Escola Fabra.

Concert Orquestra Rosaleda i sessió de DJ. 23:55h. Escola Fabra.

Dissabte 10 setembre

Fira de la Festa de la Verema. 10 h. Rambla d’Àngel Guimerà i plaça dels Germans Lleonart

Mostra d’oficis. 10 h. Diferents espais.

Visita al celler Raventós. 10 h. Celler Raventós d’Alella.

Banc de sang. 10 h. Parada de bus de Can Lleonart.

Visita al celler Bouquet. 10 h. Celler Bouquet d’Alella.

Visita guiada: Les masies d’Alella. 10.30 h. Oficina de Turisme. L’arquitecte Salvador Ribas ens explicarà les característiques i curiositats de les masies d’Alella i després ens acompanyarà a visitar dues masies emblemàtiques.

Tapes + Vi. 11 h. Diferents bars i restaurants.

Un celler, un vi. 12 h. Can Lleonart. Vine a tastar un vi de cadascun d’ells que participen a la 48a Festa de la Verema per poder entendre millor la filosofia que hi ha al darrera de cada copa.

Bagul de la música tradicional. 12 h. Vinya testimonial de Can Magarola. Un taller infantil i familiar on l’educació i la música són motor de canvi a càrrec de la companyia Duet Daura.

Wine Bar. Aperitiu entre vinyes. 12 h. Celler Alta Alella.

Inauguració de l’exposició ‘Pedra, paper, territori’. 17.30 h. Can Manyé. Espai d’art i creació. Un projecte participatiu dirigit per Sara Milian.

Ioga entre vinyes. 18 h. Vinya testimonial de Can Magarola. Amb l’Anouk Boitière, professora de ioga i sommelier

Vinema. 18.30 h. Espai d’arts escèniques Casal d’Alella. Una proposta que busca un impacte emocional i sensorial a través del maridatge de novetats cinematogràfiques en format curtmetratge amb diferents vins de la DO Alella. 4 curtmetratges + 4 copes de vi + 4 tastets gastronòmics del restaurant Tresmacarrons. Preu: 27€

Festa Verema. Mostra del Vi DO Alella i Gastronomia. 20 h. Hort de la Rectoria.

Tast al Mercat. 20 h. Mercat Municipal.

Músics de carrer. 21 h. Diferents espais.

Correfoc infantil amb els Diablons del vi d’Alella. 22 h. Parc Gaudí. A companyats dels Timbalers del Most d’Alella. Inici: Parc Gaudí. Final: Escola Fabra.

Concert de Maria Jacobs + La Loca Histeria. 23 h. Escola Fabra. Maria Jacobs presentarà el seu segon disc anomenat i’nvisible’. La Loca Histeria són ritme, humor, diversió i originalitat.

Diumenge 11 setembre

Fira de la Festa de la Verema. 10 h. Rambla d’Àngel Guimerà i plaça dels Germans Lleonart

Plantada de gegants. 10 h. Passeig Sant Josep de Calassanç. Amb la participació dels gegants dels municipis d’Alella, Abrera, La Garriga, Sant Pol de Mar, el barri de Gràcia de Sabadell, El Masnou, Lloret de Mar i Teià.

Wine Bar entre vinyes. 11 h. Celler Can Roda (Santa Maria de Martorelles).

Ofrena floral de l’Onze de Setembre. 11 h. Plaça dels Germans Lleonart.

Visita guiada celler Masia Can Roda. 11 h. Celler Can Roda (Santa Maria de Martorelles)

Cercavila de gegants. 12 h. Passeig Sant Josep de Calassanç. Inici: Passeig de Sant Josep de Calassanç. Final: plaça d’Antoni Pujadas.

Vinema. 12.30 h. Espai d’arts escèniques Casal d’Alella.

Festa Verema. Tapes + Vi. 18 h. Diferents bars i restaurants.

Premis Verema d’Alella. 18 h. Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella.

Tast de raïm i productes locals 18 h. Vinya testimonial de Can Magarola Experiència turística sensorial per conèixer les varietats de raïm més característiques de la DO Alella i el procés d’elaboració fins a convertir-se en vi.

Festa Verema. Mostra del Vi DO Alella i Gastronomia. 20 h. Hort de la Rectoria.

Havaneres. 22 h. Escola Fabra. Amb Els pescadors de l’Escala.

Castell de focs. 23.30 h. Escola Fabra.

Dilluns 12 setembre

Tast amb personalitat amb… Audrey Doré. 20 h. Can Lleonart. Existeix una tipicitat en vins plantats a la vora del mar? Anem a descobrir-ho a través d’un tast a cegues de 4 vins, amb els seus maridatges.

Dimarts 13 setembre

Tast amb personalitat amb… Iolanda Bustos. 20 h. Can Lleonart. En aquesta experiència de tast sensorial botànic, podreu degustar, maridar i comparar vins i flors, on cada mos i cada glop us connectaran a la natura i el paisatge de vinyes.

Dimecres 14 setembre

Tast amb personalitat amb…César Cánovas. 20 h. Can Lleonart. Can Matons i Can Xicoy, vins i formatges de la serralada litoral.

Divendres 16 setembre

Tast Jove de Vins. 19 h. Restaurant Can Duran. Maridatge entre vi i tapes de Can Duran. Una proposta dinamitzada per en Marc Guallar, sommelier alellenc.

Dissabte 17 setembre

Visita guiada celler Quim Batlle. 10 h. Celler Quim Batlle.

Diumenge 18 setembre

Matinada de verema. 06 h. Masia Can Magarola. Anirem a veremar una de les vinyes d’Alella abans que surti el sol.  En acabat, portarem el raïm al celler perquè comenci el seu procés per a transformar-lo en vi i acabarem amb un esmorzar.

COMPARTIR