7a edició del Vi +, el mes de la Terra de la Pansa Blanca

Text: Redacció
427

El territori DO Alella aixeca les ales per oferir 37 propostes amb les que gaudir i tastar el millor vi.

Enoturisme DO Alella organitza, per setè any, el Vi+, un cicle d’activitats on realçar, promocionar i potenciar, tota la riquesa vinícola que un territori com el de la DO Alella pot  oferir.

L’octubre és aquell moment de l’any on tot el raïm ja està gairebé collit, les vinyes comencen a tenyir-se de tons grocs i marrons, i els primers vins fermenten o descansen en les seves tines. És ara quan el territori DO Alella aixeca les ales per oferir 37 propostes amb les que gaudir i tastar el millor vi, la gastronomia local, la cultura més autòctona i trepitjar territori. Uns dies per viure experiències úniques creades pels membres de la Ruta del Vi DO Alella.

Són molts els ajuntaments que ofereixen activitats: El Masnou, Vilanova del Vallès, Tiana, Alella, Vilassar de Dalt, Santa Coloma de Gramenet, Argentona, Llinars del Vallès, Premià de Dalt, Vallromanes i molts els cellers que també han dissenyat activitats per l’ocasió: Masia Can Roda, Bouquet d’Alella, Alta Alella i Quim Batlle. Perseguint el mateix objectiu, botigues de vins com Cristina Guillén Selecció de Vins o El Rebost dels Sentits, o restaurants com el Restaurant Trànsit (Hotel Augusta Vallès), L’Era Restaurant, Bar Entremans, La DO Tastets d’Alella, 1789, Tresmacarrons, el NouAntigó i la Gourmet-Teca han creat menús, tastos o maridatges on el vi sempre n’és el protagonista.

El Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora ens ensenyarà els fonaments i la història vitivinícola del nostre territori a través d’una visita teatralitzada. D’altra banda, l’Hotel Sorli Emocions, l’Hotel Arrey Alella i l’Hotel Granollers ofereixen paquets enoturístics juntament amb la proposta de benestar d’Alella Organic Spa.

El Vi+ és una iniciativa del Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella, amb la col·laboració dels ajuntaments consorciats, així com dels estambliments membres de la Ruta del Vi DO Alella, i el suport de la Diputació de Barcelona, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Turisme Vallès i de la Generalitat.

LES ACTIVITATS AL MARESME

La proposta de l’Ajuntament d’Alella és un tast de vins monovarietals amb productes locals que es farà el 7 d’octubre a la Vinya Testimonial d’Alella. Un recorregut per aquest museu de raïm a l’aire lliure, en què es podran conèixer una trentena de varietats de raïm diferents. D’altra banda, al Celler Bouquet d’Alella es podrà gaudir d’un maridatge de vins i formatges el 9 d’octubre, un petit pícnic entre vinyes el dia 16 i el maridatge ‘Castanya & vi’ el dia 29. Al celler Alta Alella  es podrà veure una visita treatralitzada el dia 2, una sessió de microteatre el dia 14 i una visita guiada amb maridatge el dia 22. I el celler Quim Batlle organitza una visita guiada amb tast el dia 22.

A Vilassar de Dalt s’organitzarà el 7 d’octubre un concert en directe dirigit pel violoncel·lista Pau de Nut que acompanyarà la presentació del vi 600 elaborat al mateix municipi. A  Argentona hi haurà un tast de Vins el 9 d’octubre. Als jardins de Can Figueres Premià de Dalt, es farà un maridatge dels vins amb una activitat d’art. I al Masnou es podran degustar productes locals amb vins de la DO Alella el dia 1, i el dissabte 22 al Mercat del Masnou es podran maridar tapes elaborades per les parades amb vins de la DO.