‘L’escriptura en el relat artístic’ a la Fundació Palau

Text: Redacció
375

La nova exposició col·lectiva produïda per la Fundació Palau, comissariada per Mercè Alsina, compta amb obres de les artistes Anna Dot, Marla Jacarilla, Alicia Kopf, Almudena Lobera, Rita Puig-Serra, Irene Solà i Laura Torres Bauzà.

Aquesta mostra, tal com expliquen els promotors, és el resultat d’una especulació sobre les interseccions entre l’art i l’escriptura a partir de projectes que generen espais indeterminats, sense pertànyer categòricament ni a una disciplina ni a l’altra.

En aquest context artístic, les set autores que hi participen produeixen obres híbrides que constitueixen un repte a les estructures de pensament dissenyades per donar forma i categoritzar el món: proposen lògiques alternatives per mirar-lo i procediments interactius de construcció de narratives.

L’exposició ha estat comissariada per Mercè Alsina, doctora cum laude en Història i Teoria de les Arts per la UB (2018). Crítica d’art i membre de l’Associació Catalana i Internacional de Crítics d’Art, ha comissariat de manera independent diverses exposicions i ha publicat en diferents formats sobre art.

D’altra banda, amb motiu de l’exposició L’escriptura en el relat artístic, la Fundació Palau ha editat un catàleg amb textos de la comissaria de la mostra. La directora de la Fundació Palau, Anna Maluquer, explica sobre aquesta proposta cultural: “Quan la Mercè Alsina va venir a proposar aquesta exposició, vam pensar que anava com anell al dit a una Fundació com la nostra: un centre d’art, però també un centre poètic, literari, perquè els interessos de Palau, tan diversos, conflueixen, sobretot, en aquestes disciplines: l’art i la poesia. Si Palau acaba admirant artistes com Picasso, Barceló o Perejaume és per aquesta reinterpretació constant, aquest buscar i explorar noves tècniques, nous recursos expressius encara que acabin donant voltes a un mateix tema”.

Visita comentada amb Mercè Alsina, comissària de l’exposició

Fundació Palau. Caldes d’Estrac. Dissabte 26 de novembre a les 18 h.

COMPARTIR