Els Pastorets de Mataró tornen amb el seu format tradicional

Text: Redacció  // Foto: J.M. Augé Fradera
370

Com cada Nadal, tornen Els Pastorets a la Sala Cabanyes de Mataró. Aquest any, després de dues edicions condicionades per la situació sanitària, l’espectacle recupera el format habitual. Alçaran el teló el dia de Sant Esteve i se’n faran vuit representacions fins al 22 de gener. Marc Abril agafa el relleu a Coral Consegal al capdavant d’un espectacle en què participen unes 300 persones. Abril ja va dirigir l’espectacle entre els anys 2015 i 2017 i, ara, se’n fa càrrec per segona vegada.

En la direcció musical, Genís Mayola dirigeix una orquestra d’una quinzena de músics que interpreta les partitures dels mestres Enric Torra i Felip Vilaró i mossèn Miquel Ferrer. Les coreografies d’aquesta edició dels Pastorets han anat a càrrec d’Esther Ariño, Alba Carbonell, Cristina Castellà i Anna Pons.

El públic que assisteixi aquest Nadal a la Sala Cabanyes per veure Els Pastorets es retrobarà amb alguns dels trets característics de l’espectacle que no s’han pogut veure en les darreres edicions, com són els decorats, alguns efectes especials i les escenes de masses.

Aquest any, a més, presenten algunes novetats com són el canvi d’alguns personatges secundaris, fins ara interpretats per homes, que passen a ser interpretats per dones. D’aquesta manera, s’aconsegueix equilibrar el nombre de personatges, que fins ara havia estat molt descompensat.

Exposició fotogràfica a l’Ateneu

L’Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro acull l’exposició fotogràfica “La Força dels Pastorets”, organitzada per la Sala Cabanyes i la Coordinadora de Pastorets de Catalunya. La mostra, comissariada per Enric Lucena, són dues exposicions en una. D’una banda, hi ha 160 retrats de l’equip humà que va fer possible Els Pastorets de Mataró els anys 2020 i 2021. A més, en un segon espai, conté imatges d’una trentena de Pastorets que durant la pandèmia de la covid van haver de reinventar-se per poder continuar fent les representacions. Les exposicions es podran veure fins al 22 de gener.

ELS PASTORETS AL MARESME

Pastorets amb la Inestable. Llavaneres. Dissabte 17 de desembre a les 20 h. Diumenge 18 a les 18 h.

El Pastorets de Premià. Premià de Mar. Patronat. Dies 17 de desembre i 7 de gener a les 19 h. Dies 18 de desembre i 1 de gener a les 18 h. Dia 8 de gener a les 12 h. Adaptació de L’Estel de Natzaret de Ramon Pàmies.

Els Pastorets. Teià. Teatre de la Flor de la Palma. Dissabte 17 de desembre a les 20 h i diumenge 18 de desembre a les 18 h. Dilluns 26 de desembre a les 19 h.

Els Pastorets de La Tropa. Vilassar de Mar. Sala Maria Roser Carrau. Dilluns 26 de desembre a les 20 h. Divendres 30 de desembre i dissabte 7 de gener a les 19 h.

Els Pastorets. Vilassar de Dalt. La Massa Teatre. Dilluns 26 de desembre a les 19 h i dissabte 7 gener a les 18 h. Amb El Ternal Teatre.

Pastorets infantils. Argentona. Centre Parroquial. Diumenge 25 de desembre i 8 de gener a les 19.30 h.

Els Pastorets de Seràfics. Arenys de Mar. Casal de Joventut Seràfica. Dies 26, 28 i 30 de desembre a les 19 h i 7 de gener a les 18 h.

Els Pastorets de Mataró. Mataró. Sala Cabanyes. Dia 26 de desembre a les 19 h. Dies 1, 6, 7 i 21 de gener a les 19 h. Dies 8, 15 i 22 de gener a les 18 h.

Els Pastorets. Alella. Casal d’Alella. Diumenge 8 de gener a les 11 h.

COMPARTIR