Gutta cavat lapidem, non vi, sed saepe cadendo

Eli Guillén.  Màrqueting digital. www.eliguillen.es
559

Literalment, “La gota forada la pedra, no amb la força sinó amb el seu constant degoteig.” He decidit començar aquest article amb la frase del poeta romà Ovidi (43 a.C.-18 d.C.), que en les seves Cartes des del Ponto va escriure: “Gutta cavat lapidem, comsumitur anulus usu”, en una imatge amb la qual volia simbolitzar el valor de la perseverança i la constància. Valors molt necessaris quan volem formar part del món editorial.

Aprofitant Sant Jordi, una de les tradicions catalanes més boniques, parlarem del màrqueting editorial que fa referència a totes les accions que es realitzen per promocionar i vendre un llibre.

Com aconseguir vendre gràcies al màrqueting editorial?

L’objectiu del màrqueting editorial és que la gent conegui el teu nom i el de la teva obra. Per això et proposo els següents consells:

1. Busca un mitjà de comunicació proper i proposa col·laborar. Suggereix una col·laboració a una emissora de ràdio, un diari o alguna revista de la teva ciutat per tenir visibilitat.

2. Publica cites textuals del teu llibre a les xarxes socials. Les frases dels escriptors mouen molts visites a Internet. Escull frases originals, enginyoses i que facin pensar. Pots utilitzar una eina com Canva per crear-les.

3. Participa en grups per a escriptors. No només promocionis el teu llibre, sinó que també pots compartir opinions, notícies i cites d’altres autors.

4. Impulsa les teves xarxes socials. Comparteix publicacions relacionades amb la teva temàtica i interactua amb la comunitat. Les xarxes són econòmiques i et permeten una gran difusió i rapidesa a tot el món.

5. Crea notorietat i contactes: Presentacions personals. L’últim punt se centra en les presentacions presencials, el networking i els contactes. L’escriptor/a ha de ser conscient que la inversió de temps, recursos i energia que suposa organitzar i participar en actes socials serà beneficiós a llarg termini.

Finalment, cal tenir en compte que el màrqueting editorial és una tasca que se sap quan comença, però no quan acaba. Què vull dir amb això? Doncs que, tret que vulguis que el teu llibre caigui en l’oblit i ja estiguis satisfet amb els resultats obtinguts, hauràs de continuar treballant en aquest aspecte. De mica en mica s’omple la pica.

COMPARTIR