Nova temporada de la Ruta Modernista Puig i Cadafalch

Text: Redacció
218

El passat 1 d’abril es va donar el tret de sortida a la nova temporada de la Ruta Puig i Cadafalch de Mataró i Argentona. Les rutes es realitzaran els primers dissabtes de cada mes, d’abril a novembre. La ruta comprèn la visita guiada a diversos edificis modernistes que l’il·lustre arquitecte va realitzar en la seva ciutat natal, Mataró, i la població on estiuejava, Argentona, dos dels municipis on va deixar gran part del seu llegat arquitectònic i artístic.

Els edificis que es visiten a Mataró són la sala de plens de l’Ajuntament, la botiga La Confianza (1894), el mercat El Rengle (a la plaça Gran), la casa Sisternes (la primera obra de l’arquitecte, del 1891), la casa Parera, la Beneficència i la casa Coll i Regàs, considerada l’obra més notable de la ruta.

L’itinerari continua a Argentona, on es pot veure el jardí i la façana exterior de la casa d’estiueig de l’arquitecte, la capella del Sagrament, a l’església del poble, i Can Calopa. Als afores de la població hi ha Can Garí (1898), un palauet nobiliari que recull tots els elements arquitectònics que defineixen la seva obra. I ben a prop hi ha la torre d’Aigües del Cros (1900) i la capella de Sant Miquel del Cros, de Lluís Bonet i Garí, deixeble de Puig i Cadafalch.

COMPARTIR