Torna el festival Espais de Poesia a Alella

Text: Ajuntament d'Alella
298

Aquest 2023 els Espais de Poesia arriben a la seva 16a edició amb més d’una quinzena de propostes, entre les quals hi ha la quarta Trobada d’editorials. Com ja és costum, el festival se celebrarà durant el mes de maig, amb força del 12 al 21, però també amb activitats a l’entorn que s’estendran d’abril a juliol.

La inauguració serà el divendres 12 de maig a les 19 h. Començarà amb l’obertura de l’exposició ‘Flor de lotus, seqüència d’aigua’ d’Amparo Fernández a l’Espai d’Art i Creació Can Manyé, mostra fotogràfica i audiovisual sobre la pervivència de la natura. Aquell mateix vespre una trobada única dialogarà amb el treball de Fernández: les poetes Laia Llobera (Premi Vicent Andrés Estellés 2022 per Paradísia) i Glòria Coll Domingo (Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2022 per A través) recitaran acompanyades de l’artista sonor Maties Palau.

Enguany el festival produeix i acull iniciatives de llenguatges artístics diversos, tot acostant la tradició i l’experimentació, mentre continua la seva tasca transversal gràcies a la vinculació amb diferents equipaments, regidories, entitats, centres educatius, institucions i altres festivals del territori; sense oblidar la voluntat de desenvolupar activitats en indrets singulars o bé en espais d’Alella on la poesia i l’art no acostumen a ser presents.

Trobada d’editorials. Diumenge 14 de maig es farà la quarta Trobada d’editorials als Espais de Poesia, amb fira, recitals i presentacions. En aquest acte participaran les editorials amb seu a la comarca, s’hi podran trobar a la venda les novetats, especialment de poesia i els autors i autores signaran els seus llibres i presentaran les seves obres.

El festival Espais de Poesia proposa, un any més, un punt de trobada de referència al voltant de la creació d’aquest gènere literari i dins el context cultural més actual. Amb aquesta nova edició es consolida, sens dubte, una ja sòlida trajectòria.

ESPAIS DE POESIA 2023


Flor de lotus, seqüència d’aigua. Can Manyé. Del 12 de maig al 2 de juliol. Mostra fotogràfica i audiovisual sobre la pervivència de la natura.
Abans que la font perdés l’aigua. Can Manyé. Divendres 12 a les 19.30 h. Amb les poetes Glòria Coll Domingo i Laia Llobera.
L’idil·li és a l’entrada. Mercat. Dissabte 13 a les 10 h. Imatges poètiques a càrrec d’Adrián Salcedo.
Recital i improvisació vocal. Vil·la Martorell. Dissabte 13 a les 19 h. Recital amb l’actuació de Veus Lliures.
Quarta trobada d’editorials als Espais de Poesia. Plaça de l’Ajuntament. Diumenge 14 a les 10.30 h. Fira, recital i presentacions.
Francesc Vicent de Vallfogona: els versos del rector. Can Manyé. Diumenge 14 a les 19 h. Poesia i música amb Eduard Carmona i Guillem Callejón.
El meu atzar. Alta Alella. Dimecres 17 a les 19 h. Poesia i música amb les poetes Asmaa Aouattah i Pía Sommer.
I am not wrong (parlo per la meva diferència). Can Lleonart. Dijous 18 a les 19 h. Lectura a dues veus, al voltant de la lluita LGTBQI+. Amb Txus Garcia i Sònia Moll.
Marala. Casal d’Alella. Divendres 19 a les 20 h. Marala presenta Jota de morir, millor disc per la crítica dels Premis Enderrock 2023.
Presentació llibre. Biblioteca. Dissabte 20 a les 18.30 h. Licor de Garrafa de Jordi Ferrer, guanyador del XXV Premi Alella a Maria Oleart.
Ocellim, Ocellam. Can Manyé. Diumenge 21 a les 19 h. Recital amb Joan Puigdefàbrega i Oriol Sauleda.
COMPARTIR