Endevina-la!

Text: Redacció
231

El concurs que ha posat els centres de formació de persones adultes en boca de tothom

«Quin riu travessa la ciutat de Lleida?» «Com se’n diu de la beguda alcohòlica macerada dolça, amb molta antiguitat, feta generalment amb nous i altres herbes aromàtiques i presa amb dolços catalans?» «És un grup musical santandreuenc format pels germans Júlia i Pau Serrasolas, amb estils de pop, sons experimentals i folk… Saps de qui parlem?»

El passat 25 de maig, els alumnes dels Centres de Formació d’Adults (CFA) de la nostra comarca es van enfrontar a aquestes (i altres) preguntes de coneixements generals sobre Catalunya i, no obstant, el motiu no va ser superar un examen de Geografia ni obtenir un aprovat en Llengua Catalana, sinó el simple plaer del joc i la competició en el marc de la segona edició del concurs “Endevina-la”. Si l’any passat el popular escriptor i periodista Màrius Serra ens va presentar un concurs d’enigmes i jeroglífics que van fer que els participants s’escalfessin el cap per tal «d’endevinar-la», aquest any va ser un qüestionari sobre costums, tradicions i personatges molt nostrats que va posar a prova els nervis dels concursants.

El podi el van ocupar, per aquest ordre, les escoles d’adults CFA Bellavista (Les Franqueses), CFA Parets del Vallès i CFA Vallès (Granollers), que van guanyar vals de compra a Abacus de diferents quantitats, més el llibre La maternitat d’Elna, de la mataronina Assumpta Montellà. Els centres maresmencs hauran d’esperar a la propera edició per demostrar les seves habilitats. El concurs va ser presentat pel director dels Serveis Territorials d’Educació al Maresme Vallès Oriental, senyor Simó López Xirau.

A més del gaudi, l’objectiu del concurs és donar a conèixer la xarxa de centres de formació de persones adultes del Maresme-Vallès Oriental, un recurs públic i gratuït a l’abast de tota la ciutadania. Anglès, informàtica, Graduat en ESO, accés a cicles professionals de Grau Superior, accés a la universitat… Si esteu pensant de retornar al sistema educatiu, per ambició, per plaer, per socialització… busqueu el CFA més proper. Enguany, la preinscripció per al curs 2023-2024 s’obre el 20 de juny i es tanca el 28 del mateix mes.

Llistat de CFA públics dependents dels Serveis Territorials Maresme-Vallès Oriental

CFA Alarona (Mataró), CFA Bellavista (Les Franqueses del Vallès), CFA Can Marfà (Mataró), CFA Canovelles (Canovelles), CFA Els Tarongers (Mataró), CFA La Llagosta (La Llagosta), CFA Marinada (Montornès del Vallès), CFA Mollet (Mollet del Vallès), CFA Parets (Parets del Vallès), CFA Premià (Premià de Mar) i CFA Vallès (Granollers).

COMPARTIR