En marxa el tren turístic sobre el Modernisme Gurmet del Maresme

Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme..
353

Ja ha començat a circular el tren turístic de Renfe i el Maresme és el territori que ha inaugurat la iniciativa. L’eix temàtic és el Modernisme Gurmet, conjugant dos aspectes ben representatius de la comarca: l’època modernista, amb rutes i activitats dedicades a aquesta etapa cultural, i la gastronomia local, amb alguns productes com a protagonistes destacats. Un d’ells són les maduixes: el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha participat en la inauguració oferint un tast d’aquest fruit vermell del qual actualment se celebren les jornades gastronòmiques al Maresme.

En la primera ruta hi han participat un centenar de persones, que han sortit de l’estació de França en el primer tren retolat amb els elements del Modernisme Gurmet. La primera parada ha estat Mataró, on s’han visitat quatre espais: la Casa Coll i Regàs, el Saló de Plens de l’Ajuntament, la Plaça Gran i la Nau Gaudí.

El segon municipi en el que ha parat el tren ha estat Canet de Mar, on els assistents han visitat un taller de vitralls decoratius i un altre de vitralls dolços a la Pastisseria Campassol, a més de conèixer la Casa Museu Lluís Domènech i Muntaner amb una visita teatralitzada i Can Rocosa.

Els trens turístics són una iniciativa de Renfe i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. En aquesta primera incursió ha comptat també amb el suport del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i dels ajuntaments de Mataró i Canet de Mar. L’objectiu és promoure el turisme de proximitat i fer-ho d’una forma sostenible, a més d’homenatjar els 175 anys del primer tren de la península, que va recórrer el trajecte entre Barcelona i Mataró, i també commemorar el centenari de la mort de l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner.

La ruta turística es repetirà el 10 de juny. Es poden adquirir els bitllets al web de Renfe al preu de 50 euros el bitllet pels adults i 20 euros pels nens d’entre 4 i 13 anys; és gratuït pels menors de 4 anys.

El tren turístic està decorat amb elements com la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner, però també hi apareixen elements de les altres rutes previstes, com la del Penedès i la del Garraf. Recorrerà les diferents línies de Rodalies durant el pròxim any, promocionant les rutes dels trens turístics de la província de Barcelona i animant als usuaris a visitar-les.

COMPARTIR