Mataró oferirà quatre refugis climàtics aquest estiu en cas d’onada de calor

Text: Redacció
294

Els equipaments municipals que funcionaran com a espais climatitzats on resguardar-se seran la Biblioteca Pompeu Fabra, la Biblioteca Antoni Comas, el Centre Cívic Espai Gatassa i el Casal de la Gent Gran del Parc.

L’Ajuntament de Mataró habilitarà quatre equipaments municipals com a refugis climàtics aquest estiu. Es tracta d’espais climatitzats perquè la ciutadania pugui resguardar-se de les altes temperatures. A més del seu horari habitual, estaran oberts en horari de 10 a 13 h i de 16 a 19 h en cas que es produeixi una onada de calor. Els quatre equipaments són: Biblioteca Antoni Comas (carrer d’Enric Prat de la Riba, 110); Biblioteca Pompeu Fabra (plaça d’Occitània, s/n); Centre Cívic Espai Gatassa (carrer de Josep Montserrat i Quadrada, 1); i Casal de la Gent Gran del Parc (avinguda del Corregiment, 28).

L’habilitació d’aquests quatre espais està prevista en el Pla per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la salut (POCS), inclòs al Document Únic de Protecció Civil de Mataró (DUPROCIM). Aquest Pla, el POCS, s’activa en fase d’alerta en cas d’avís meteorològic per calor intensa que pugui superar els 33,7 ºC i té com a objectiu minimitzar els efectes negatius que una situació de temperatures molt elevades pot tenir sobre la població, especialment en els grups considerats de més risc (infants i gent gran).

A Mataró l’aplicació del POCS requereix la coordinació dels serveis municipals de Protecció Civil i Salut, Benestar Social, Atenció a la Ciutadania, Policia Local, Igualtat, Participació Ciutadana, Comunicació i les direccions de Cultura, Esports i Recursos Humans de l’Ajuntament; del Consorci Sanitari del Maresme, tant des de l’atenció hospitalària i sociosanitària com des de l’atenció primària, l’Institut Català de la Salut i la delegació de Creu Roja a Mataró.

COMPARTIR