El curs d’orgue del Maresme: 25 anys obrint la comarca al món

Text: Redacció
258

Aquest 2023 el curs d’orgue del Maresme celebra 25 anys. Entre el 28 d’agost i 2 de setembre, Cabrera de Mar es converteix en la capital de l’orgue amb professors i estudiants internacionals que s’acosten a les seves sessions.

La principal qüestió és intercanviar experiències i aprendre aquest instrument clàssic de més de dos mil anys d’història. Les sessions estan liderades per músics de renom, com l’hamburguès Wolfgang Zerer, el professor de l’Escola de Música de Catalunya Guiodo Iotti o la catedràtica Montserrat Torrent. Es duen a terme a l’església de Cabrera de Mar i tenen dos nivells: un de principiant i un altre més avançat. També l’orgue s’obre a tothom amb l’opció de fer d’oient a les classes, que permet seguir la programació escoltant i preguntant el que es vulgui.

Ja fa 25 anys que l’Església cabrerenca acull aquest curs ininterrompudament i aposta per l’instrument. De fet, enguany hi ha un orgue nou, al qual se li suma el clàssic orgue amb més d’un teclat i pedal complet que ja hi havia. Les inscripcions es poden fer a la pàgina web de l’Associació per la Música d’orgue de Cabrera de Mar.

COMPARTIR