Francesc Alemany pren el relleu a Damià del Clot al capdavant del Consell Comarcal del Maresme

Text: Redacció
265

Francesc Alemany Martínez, alcalde de Palafolls, es converteix en el novè president del Consell Comarcal del Maresme en els 35 anys de vida d’aquesta institució. És el segon president d’ERC que se situa al capdavant de l’administració comarcal i el primer palafollenc que ocupa aquest càrrec.

Alemany ha estat investit president comarcal per majoria absoluta a l’obtenir en primera votació 17 vots favorables (9 de JUNTS i 8 d’ERC). Aquestes dues formacions polítiques -que ja han governat el Consell Comarcal del Maresme en el mandat 2019-2023- han arribat a un pacte que estableix, entre altres acords, una presidència compartida per als propers quatre anys. Rafa Navarro Álvarez, alcalde de Premià de Mar, prendrà el relleu d’Alemany al 2025 i en aquests dos primers anys ocuparà la vicepresidència de la institució.

En la seva presa de possessió, el nou president ha remarcat la cohesió i la bona entesa entre ERC i JUNTS. “Som dues formacions polítiques, però un únic equip de govern; dos presidents, però una única presidència” i ha avançat que “prenem el relleu del govern sortint amb el compromís de millorar els serveis que l’administració comarcal ofereix a la ciutadania i als ajuntaments. Treballarem més per evitar la sensació que no es té en compte els ajuntaments i les alcaldies”. I ha afegit que l’eix central d’aquest mandat serà “més comunicació i més transparència”.

El nou plenari del Consell Comarcal del Maresme està integrat per 8 formacions polítiques: PSC, JUNTS, ERC, PP, En Comú Guanyem, CUP, Ara Pacte Local i VOX. En el Ple de constitució, van presentar candidatura a la presidència 7 formacions: PSC (Sílvia Garrido), ERC (Francesc Alemany), PP (Cristian Escribano), En Comú Guanyem (Sebastià Tejada), CUP (Enric Zaldo), Ara Pacte Local (Jofre Serret) i Vox (José Casado).

El Ple de constitució del nou mandat 2023-2027, celebrat el passat 14 de juliol, va estar seguit per una àmplia representació institucional, destacant l’assistència del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent.

COMPARTIR