Viles Florides reconeix Cabrera amb la millor rotonda

Text: Redacció  // Foto: E. Marsol / cedida Ajuntament de Cabrera de Mar.
596

La rotonda de l’entrada del municipi, venint per la carretera d’Argentona per Vilassar de Mar, coneguda popularment com ‘Rotonda de la barca’, ha estat guardonada en la darrera edició del certamen Viles Florides com a millor de Catalunya, el que posiciona un cop més el municipi en aquesta convocatòria en la qual es reconeix la qualitat dels enjardinaments dels pobles catalans i d’Andorra.

La primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Cabrera de Mar, Meritxell Llisterri, va recollir el guardó en l’acte que es va celebrar a Andorra el passat 22 de setembre. Tanmateix, el municipi va rebre també tres flors d’honor, el que el situa, novament, entre les millors localitats catalanes que cuiden i preserven els seus enjardinaments.

La gala 2023 de Viles Florides va comptar amb els més de 160 municipis catalans i parròquies d’Andorra que participaven en aquesta edició.  Tal com explica Meritxell Llisterri, “els guardons contribueixen a fer visible en l’àmbit català que Cabrera de Mar és un municipi que es preocupa del medi ambient i d’integrar els enjardinaments en la vida dels ciutadans i ciutadanes, per fer millor la seva qualitat de vida diària. Les flors i les plantes donen una nota de color a la nostra vida i ens ajuden a ser més feliços”. Llisterri també ha volgut destacar “tot el treball de disseny i tècnic que hi ha al darrera per obtenir aquests reconeixements”.

L’alcalde de Cabrera, Òscar Fernández, ha volgut incidir en el reconeixement de tenir la rotonda enjardinada més valorada de Catalunya en el certamen Viles Florides. “Ens enorgulleix com a poble i ens encoratja a continuar en aquesta via que contribueix a fer visible que Cabrera cuida al màxim els seus àmbits públics, integrant-los amb el paisatge i el territori i contribuint a donar forma a un projecte de poble que preserva la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes”.

La rotonda premiada té reg amb comptagotes i les plantes són autòctones i de poc reg, aspecte aquest darrer que va destacar el jurat. El disseny el va fer Jorge Muñiz, dissenyador de jardins i terrasses.

COMPARTIR