L’Hospital de Mataró compta amb una unitat del dolor agut

Consorci Sanitari del Maresme.
618

La unitat del dolor agut de l’Hospital de Mataró ha atès 500 pacients des de la seva creació. Està formada per metges anestesiòlegs i una infermera d’anestèsia, que treballen de forma coordinada amb els diferents serveis mèdics i quirúrgics i amb infermeria per controlar millor el dolor dels pacients durant l’ingrés hospitalari. El tractament és personalitzat, amb seguiment diari de cada pacient.

Què és el dolor agut? És aquell que, a diferència del dolor crònic, és intens, arriba de sobte i dura pot temps. Les causes d’un dolor agut poden ser:

Comunicar el dolor. El pacient ha de ser conscient que és molt important que ell mateix comuniqui els tipus de dolo que pateix i la intensitat. La unitat del dolor agut utilitza una escala per saber el dolor que pateix, tant el pacient adult com el pediàtric:

La importància del postoperatori. Fins el 60% dels pacients pateixen dolor intens després d’una intervenció. Controlar bé aquest dolor accelera la recuperació i redueix les complicacions, i per això és recomanable que la persona segueixi aquestes pautes durant el postoperatori:

  • Començar a moure’s el més aviat possible.
  • Fer una alimentació saludablement.
  • Evitar hàbits tòxics com fumar o beure alcohol.
  • Seguir les indicacions dels professionals.

El dolor agut mal controlat pot derivar en dolor crònic. Un 26% de la població pateix dolor crònic i això suposa un gran problema de salut públic

COMPARTIR