Fundació El Maresme

Manuel Roca i Cuadrada.  Periodista
664

Manuel Roca i CuadradaEl 2010 ha estat per la fundació privada El Maresme pro persones amb disminució psíquica, una entitat mataronina d’iniciativa social sense afany de lucre, un any realment important. No tan sols per la feina que ha desenvolupat en el conjunt de serveis que ofereix i que amb el temps ha anat assumint, sinó pels avenços aconseguits darrerament amb motiu de la signatura del conveni amb l’Ajuntament per la Gestió del Centre d’Educació Especial l’Arboç.

A primers de setembre, La Fundació i l’Ajuntament signaven el conveni per a l’atorgament d’una llicència d’ús privat del nou centre, que està en ple funcionament donant atenció a una cinquantena d’alumnes d’entre 3 i 20 anys, amb afectacions neurològiques i reduccions en la mobilitat física.

Disposar d’aquest nou centre ha representat un pas important en la trajectòria de la Fundació. Ha permès donar resposta a una necessitat manifesta que calia resoldre.

Un problema menys en la cartera de projectes i necessitats.

Si fem una ullada al passat podrem comprovar que quan hi ha voluntat, dedicació, complicitat, esforç personal i professional, així com també la col·laboració de les administracions, la possibilitat de tirar endavant una iniciativa, que en aquells moments va ser pionera en el país, és possible.

Sens dubte, aconseguir una projecció comarcal encara dóna més rellevància al projecte. Aquest objectiu avui s’ha consolidat i contribueix a garantir-ne encara més la continuïtat.

Tot aquest actiu és realment important, sobretot en temps d’una crisi econòmica com la que estem patint, ja que és un clar exponent que sempre s’ha actuat amb rigor i honestedat, factors del tot necessaris quan es tracta d’afrontar temps difícils. Els fonaments són prou sòlids com per garantir-ne la continuïtat i el seu desenvolupament. Com a ciutadans crec que hem de felicitar-nos de poder comptar amb institucions com aquesta.

COMPARTIR