Uñó posa sobre la taula el passat industrial de Mataró en un torró

Text: Gemma Ponce
504

La pastisseria Uñó ha presentat el torró d’autor d’enguany, que se centra en el passat industrial de Mataró. L’arquitecte i artista Agàpit Borràs ha treballat conjuntament amb Claudi Uñó per elaborar el tradicional torró, que enguany representa les 12 xemeneies que queden a la capital maresmenca, restes de la història tèxtil de la ciutat.

Claudi Uñó i Agàpit Borràs han treballat conjuntament en el turró d’autor d’Uñó.

12 xemeneies, les que queden de quan Mataró era una potència tèxtil, estan representades en el torró d’autor de la pastisseria Uñó d’aquest 2023. Agàpit Borràs i Claudi Uñó han treballat conjuntament per una obra nadalenca estrictament vinculada a la ciutat i la seva història.

Amb l’entrada del mes de desembre, es va fer la presentació a la Destil·leria Centre Cultural. Aquest acte ja és tradició, ja que fa 28 anys que la pastisseria elabora aquestes postres nadalenques amb artistes locals de la ciutat. El d’enguany, pretén posar sobre la taula la història de la ciutat: “Esperem que doni per a molt i que a moltes llars de Mataró es pugui parlar del tema”, va exposar el pastisser, Claudi Uñó.

Borràs i Uñó han treballat conjuntament pel resultat final: és un trufat de xocolata negra, l’única condició de l’artista, combinat amb maduixes, gerds i cereals cruixents. El toc més mataroní l’aporten les maduixes de proximitat, i els gerds en potencien el gust.

L’obra resulta provocativa per part de l’artista: amb el torró, Borràs llença la pregunta: “Abans Mataró era una fàbrica. Quin és ara el motor econòmic de la ciutat?”.

El torró d’autor d’Uñó suma un any més 

Són gairebé 30 anys els quals Uñó ha col·laborat amb diferents artistes locals per elaborar el torró d’autor, el qual és original any rere any. L’any passat, el torró va ser elaborat conjuntament amb Enric Punsola i va plasmar amb peta-zetas i neules una obra feta amb pólvora.

COMPARTIR