Javier Mariscal dissenyarà el Càntir d’Argentona 2024

Text: Redacció
391

El reputat artista Javier Mariscal, dissenyador de la mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona el 1992, serà l’autor del Càntir d’Argentona 2024. La seva obra es donarà a conèixer el mes de juny i serà posat a la venda durant la fira Argillà Argentona i la 74a Festa del Càntir d’anguany.

Javier Mariscal és l’artista que dissenyarà el Càntir d’Argentona 2024.

L’artista multidisciplinari Javier Mariscal dissenyarà el càntir d’Argentona d’enguany. Mariscal va ser l’autor del COBI, la mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona, i també ha il·lustrat portades de The New Yorker. A més, ha fet la imatge gràfica de Zoo de Barcelona o de la 32a edició de la Copa Amèrica i de diferents empreses privades. Les seves obres han estat exposades al MOMA, el Centre Pompidou de París i a museus catalans i internacionals, entre d’altres. El 1999 va rebre el Premi Nacional de Disseny i es va convertir en membre honorari de la Royal Design Industry el 2006.

Aquest any, Mariscal serà l’autor del Càntir d’Argentona. Una iniciativa que el 2016 va emprendre la ciutat per impulsar la tradició del càntir. En aquests anys, els encarregats de dissenyar-lo han sigut, entre d’altres, Nani Marquina, Carme Pinós o Joan Cruanyes.

Amb l’encàrrec ja sobre la taula, el càntir es presentarà el mes de juny al Museu del Càntir i es podrà comprar a la Fira Argillà Argentona 2024 i la 74a Festa del Càntir.

 

COMPARTIR