Biblioteques amb DO

Text: Redacció
133

La cultura del vi en el còmic, fil conductor de Biblioteques amb DO.

Març és el mes de la DO Alella, dins del projecte de Biblioteques amb DO, una iniciativa creada fa 12 anys amb l’objectiu de portar la cultura del vi a les biblioteques públiques, posant en valor cada territori i dedicant un mes a cadascuna de les Denominacions d’Origen. Enguany el tema conductor serà la cultura del vi en el còmic i en altres manifestacions de literatura gràfica.

De la mà de dinamitzadors i professionals del món del dibuix, del vi i del patrimoni cultural, s’explorarà en aquesta edició la connexió entre  el còmic i la cultura del vi a través de propostes per a tots els públics.

S’han programat activitats durant tot el mes de març a les biblioteques d’Alella, Badalona, Cabrera de Mar, Cabrils, El Masnou, Martorelles, Premià de Dalt, Sant Fost de Campsentelles, Teià, Tiana, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt.

A la Biblioteca Ferrer i Guàrdia d’Alella s’han programat un taller de creació de manga i còmic i l’ús de tecnologies digitals, un altre taller a càrrec de la crítica de cine Mireia Iniesta on s’analitzarà la presència del vi en el procés fílmic, un club de lectura al voltant del llibre Vi generós d’Italo Svevo i la presentació del llibre El rei del nas vermell, rondalla il·lustrada per Lluïsa Jover.

Per la seva part, a la Biblioteca can Llaurador de Teià es podrà gaudir de l’espectacle La vida bohèmia de l’actriu Núria de Calella acompanyat d’un tast de vi del celler Testuan, dues visites guiades (una a les vinyes i a la maquinària del celler Serra Sant Mateu de Casa Pol, i una altra a l’antic celler cooperatiu de l’Alella Vinícola), i la presentació del llibre Denominació d’Origen Alella, a càrrec de la periodista Montse Serra, que n’ha estat la coordinadora i editora.

Biblioteques amb DO és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que compta amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), els consells reguladors de les DO i d’altres col·laboradors a escala local.

COMPARTIR