Torna el Maridatge dels Sentits de Teià

Text: Redacció
717

La setena edició del nou Maridatge dels Sentits de Teià tindrà lloc el cap de setmana del 25 i 26 de maig. Enguany, l’esdeveniment canvia la seva orientació. Els organitzadors han volgut centrar-se en l’emergència climàtica i la situació de sequera. Tal com explica el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Ribas, “enguany donem un gir al Maridatge dels Sentits per la necessitat de donar resposta a l’emergència hídrica i com tenir cura del nostre entorn”.

Perfums, flors i enogastronomia

Malgrat els canvis, el Maridatge dels Sentits es continua recolzant sobre tres pilars sòlids: el perfum; la flor i la planta ornamental dels jardiners i viveristes del poble, i la restauració local i el vi de la Denominació d’Origen Alella. Si bé el Concurs Internacional de Perfumeria Mouillette d’Argent s’ha traslladat íntegrament a Barcelona, Teià hi seguirà vinculat ja que s’habilitarà un espai a La Unió on es podran ensumar i valorar les fragàncies finalistes.

Jardineria responsable

Durant el cap de setmana es podrà visitar una mostra de jardineria sostenible, un espai temàtic que vol aportar idees creatives i solucions pràctiques per aplicar al jardí  o la terrassa, tot reduint el consum d’aigua i aprofitant els recursos naturals. Serà també un espai dinamitzat i obert al debat, amb demostracions, tallers i taules rodones. Hi tindran lloc xerrades sobre els jardins de pluja, les tècniques per retenir l’aigua al nostre jardí, els jardins resilients o els jardins comestibles.

Gastronomia i rutes guiades

La gastronomia i el vi estaran presents de dues maneres: a l’hora dinar, amb la iniciativa Teià té molta teca!, i al vespre, amb el sopar popular De la terra al plat. Nou establiments de Teià elaboraran una gran varietat de tastets per emportar que es podran consumir a l’àrea de pícnic del parc de can Godó, degudament maridats amb els vins de la DO Alella que es trobaran a la vitruck de la DO.

Dissabte i diumenge la companyia La Flor de la Palma protagonitzarà una ruta teatralitzada inspirada en el fenòmen dels estiuejants de principis del segle XX. El diumenge hi haurà una visita guiada al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora i una visita als jardins de Casa Pol. D’altra banda també s’organitzaran activitats pels més petits com tallers d’educació ambiental i espectacles d’animació.

Activitats familiars i per a joves

Dissabte, el Casal de Joves oragnitzarà jocs infantils a la plaça de les Ordidores i de les Teixidores. Per la seva part, l’entitat Bosc de llum farà tallers d’educació ambiental al parc de can Godó: Reforestem amb bombes de llavors i Pocions de bruixes i bruixots, i Cosmètica ecològica i Tanquem l’aixeta. Diumenge , la companyia El que ma queda de teatre oferirà l’espectacle d’animació, circ i màgia Els secrets de Mr. Stromboli.

El Dissabte el Casal organitza un Enotast Jove +18 per a amants del vi de 18 a 32 anys en què la sommelier Rebeca Ruiz maridarà alguns dels vins que s’elaboren amb pansa blanca –la varietat de raïm autòctona de la DO Alella– amb tastets especialment elaborats per a l’ocasió. Coincidint amb la segona jornada de Teià té molta teca!, diumenge de 12 a 14 h els Corresponsals del Casal de Joves serviran el vermut de les millors ocasions, acompanyats pels Gegants de Teià.

Exposició de referència

Per obrir el focus de la crisi ambiental que pateix el planeta, del 16 al 26 de maig es podrà visitar a La Unió La mar de plàstics, una exposició produïda per la Diputació de Barcelona que pretén conscienciar sobre el problema de la contaminació provocada pels residus d’origen plàstic (envasos, bosses i altres derivats) sobre els ecosistemes marins i la cadena tròfica.