Argentona celebra la primavera amb la Diada de la Flor

Text: Redacció  // Foto: Aj. Argentona
326

Aquest cap de setmana Argentona s’omple de flors amb la Diada de la Flor: catifes de flors pel municipi, instal·lacions florals, fira-mercat d’artesania i exposicions naturals. Et destriem el programa de principi a la trepitjada, que posa punt final a la festa. L’Ajuntament del municipi convida a participar tothom qui vulgui prendre part de l’elaboració d’una catifa de flors a la plaça Nova el diumenge 2 de juny.

La primavera esclata a Argentona en el cap de setmana amb la Diada de la Flor. Els carrers s’ompliran de catifes florals elaborades per les entitats del municipi i les activitats es complemeten amb exposicions florals, l’ou com balla i la demostració d’oficis artesans. Tot plegat acabarà amb la trepitjada, a càrrec de la colla de Geganters i Grallers d’Argentona, com a culminació de la Diada de la Flor.

Divendres 31 de maig a la tarda (18 h) s’inaugura al Saló de Pedra d’Argentona l’exposició floral “Ikebana i pintura”, a càrrec de M. Dolors Villadelprat. Les mostres d’aquest tipus d’art japonès natural són la primera activitat de la Diada de la Flor, que s’allarga fins al diumenge al vespre.

Dissabte 1 de juny a partir de les 10 h, a la pista del Centre Parroquial hi haurà una demostració de talles amb motoserra. A les 13 h, a l’encreuament entre el c/ Mataró i l’avinguda Espanya, es descobrirà una placa commemorativa en record a Cisco Masagué Mola. També durant tot el matí i fins a les 14 h, la plaça de l’Església acollirà activitats infantils i a la plaça Nova i de Vendre hi haurà jocs familiars fins a les 20.30 h. En aquest mateix espai, a les 19 h, es farà un taller per descobrir l’interessant món de les abelles. Durant tota la tarda començarà l’elaboració de catifes de flors a càrrec d’entitats a diversos punts del municipi.

Diumenge 2 de juny a partir de les 10 h, davant del Casal de la Gent Gran hi haurà una mostra de treballs artesanals. A la plaça Nova hi haurà l’oportunitat de fer una catifa de flors pròpia durant tot el matí, com també un espectacle infantil a partir de les 12 h. Tot plegat acabarà amb la trepitjada de les catifes de flors per part de la colla de Geganters i Grallers d’Argentona, amb una cercavila pel municipi.

Durant tot el cap de setmana estarà oberta l’exposició “Ikebana i pintura” al Saló de Pedra, i els Jardins de la Casa Puig i Cadafalch. El Museu del Càntir també farà portes obertes, amb una mostra del tradicional Ou com balla a la font del pati, i hi haurà una fira mercat d’artesania a la plaça Nova i de Vendre, amb una demostració d’oficis artesans.

A continuació podeu veure tot el mapa de les catifes de flors al municipi i consultar el programa complet fent clic a l’enllaç:

COMPARTIR