6 víctimes mortals a les carreteres maresmenques aquest agost

Text: Redacció / ACN  // Foto: Freepik
131

Les carreteres del Maresme han sigut de les que més morts han registrat aquest mes d’agost. 6 persones han perdut la vida durant el vuitè mes de l’any. Barcelona, com a demarcació, és on hi ha hagut més víctimes mortals: n’han sigut 39, dues menys que l’any passat.

El Maresme ha sigut una de les comarques amb més morts a les carreteres aquest mes d’agost de 2024. Per darrere del Bages, amb 7 persones, el Maresme i el Baix Llobregat han registrat 6 víctimes mortals. En el conjunt de Barcelona, com a demarcació, han sigut 39 persones les que han perdut la vida aquest 2024. En són 2 menys que fa un any, però una xifra que continua sent elevada i més en un dels mesos amb més mobilitat a causa de les vacances.

La majoria dels conductors morts eren homes

De les 91 víctimes mortals a les carreteres catalanes aquests primers vuit mesos, 77 eren homes i 14, dones, i la majoria eren els que conduïen el vehicle amb què viatjaven. Així, dels homes morts en accident, 66 eren conductors i 5 passatgers. En el cas de les 14 dones, 6 eren conductores i 5, passatgeres.

Pel que fa a l’edat de les víctimes, quasi la meitat de les víctimes mortals (el 46%) tenien més de 55 anys. Les dues franges d’edat que acumulen més morts són la de 45 a 54 anys i la de 55 a 64 anys, amb 17 i 19 morts respectivament. Segueix a continuació la franja d’edat d’entre 35 i 44 anys, amb 13 víctimes mortals.

Finalment, si analitzem les 91 morts per franja horària, pràcticament la meitat (44) es van accidentar a la tarda. Així mateix, els caps de setmana i festius, amb 45 víctimes, continuen acumulant la meitat dels morts en accident de trànsit a les carreteres catalanes.

 

COMPARTIR