Salvador Illa forma govern amb cares conegudes del Maresme

Text: Redacció
119

La nova composició de la Generalitat i dels càrrecs que en deriven d’ella ha propiciat un moviment dins de la política maresmenca. Salvador Illa fa confiança a diferents polítics de la comarca en aquesta nova etapa socialista a la Generalitat de Catalunya. A l’espera d’acabar els nomenaments, el setembre comença amb cinc maresmencs a primera línia política de la Generalitat.

Salvador Illa, el 133è president de la Generalitat de Catalunya des de principis d’agost, ha incorporat maresmencs al seu govern. La mataronina Alícia Romero, que ha estat al seu costat durant la campanya, és la nova consellera d’Economia i Finances. Romero, que ha liderat l’àrea econòmica del PSC i ha sigut portaveu del grup parlamentari des del 2012, ostenta una de les conselleries amb més reptes del govern: els pressupostos. També ha sigut una peça clau en les negociacions per obtenir el suport polític suficient per formar govern a la Generalitat aquesta legislatura.

Romero ha deixat de ser la portaveu del grup parlamentari i en el seu lloc ha donat pas a la també maresmenca Elena Díaz Torrevejano, diputada pel PSC des de la legislatura anterior i regidora de l’oposició a Caldes d’Estrac. Torrevejano és secretària nacional del PSC i secretària adjunta d’organització a la federació del Maresme des de l’any 2020. Ara, serà una de les cares visibles dels socialistes al Parlament de Catalunya.

Dins del món local, l’alcalde de Mataró, David Bote, serà el nou president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Bote ha sigut proposat pel PSC, que té majoria al comitè executiu de l’entitat, per presidir l’FMC, en què actualment és un dels vuit vicepresidents.

En la mateixa línia, el socialista Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar des del 2007, ha renunciat al càrrec per ser el nou secretari de governs locals i de relacions amb l’Aran. Dins dels seus reptes hi ha el d’impulsar una nova llei que millori el finançament dels ajuntaments. Amor s’ha desvinculat de l’alcaldia de Pineda, en la qual tenia majoria absoluta, i ha deixat pas a Sílvia Biosca com a nova alcaldessa del municipi.

Carme Bastida, fins ara gerent de l’Ajuntament de Premià de Mar, és la nova directora del Consell Català d’Esports, liderat pel conseller Bernardo Álvarez. Bastida ha estat gairebé set anys al consistori premianenc, ocupant diferents posicions com la de cap de gabinet d’alcaldia i gerent de l’empresa pública, a més de la gerència de l’Ajuntament que ara ha deixat pel càrrec públic a la Generalitat.

L’exregidora i exdiputada socialista Consol Prados, també s’incorpora al Govern de Salvador Illa. Ha estat nomenada assessora en polítiques transversals del Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat. Liderat per Sílvia Paneque, també portaveu del nou govern, Prados s’ha tornat a vincular a la primera plana política, que havia deixat enrere fa uns anys per treballar com a assessora d’habitatge a l’àmbit privat. No és la primera vegada que ocupa un càrrec públic a la Generalitat: el 2006 va ser secretària d’Immigració. També s’ha dedicat a la política mataronina com a regidora i entre el 1995 i 2003 va ser al capdavant de Joventut, Igualtat i Solidaritat i Serveis Centrals amb Manuel Mas com a alcalde a la capital maresmenca.

COMPARTIR