La Riera, 58

Manuel Roca i Cuadrada.  Periodista
571

Manuel Roca i CuadradaEl passat 19 de novembre la ciutat celebrava el 150è aniversari de l’Escola Cor de Maria. Concretament el 19 de novembre de 1861 es va fundar la Comunitat de les Missioneres del Cor de Maria a Mataró. En aquell moment l’alcalde de la ciutat Luis Maria Moceda, conscient del dèficit de centres d’ensenyament adreçats a les noies que tenia Mataró i coneixedor de l’obra iniciada pel prevere olotí, Joaquim Masmitjà, fundador de la congregació de les Missioneres del Cor de Maria, amb la finalitat de promoure l’ensenyament adreçat a les noies que difícilment podien accedir a l’escola, va encarregar-li la fundació d’una escola per solucionar aquesta mancança.

Una escola modesta amb sis religioses al capdavant, ubicada al carrer d’Argentona, era l’inici d’aquest projecte que ràpidament va tenir bona acollida, ja que donava resposta a les necessitats d’escolarització a les noies de classe mitjana, una assignatura pendent.

Al poc temps les Missioneres del Cor de Maria es van veure obligades a buscar una nova ubicació per l’escola, i es van traslladar a les actuals instal·lacions de la Riera, 58, que amb els anys s’han anat adaptant a les necessitats del moment.

És evident que els 150 anys d’història han estat possibles gràcies al constant procés d’adaptació, millora en les instal·lacions i en l’educació sempre amatent als canvis produïts al llarg de tots aquests anys. No oblidant mai l’esperit que ha vingut caracteritzant les escoles Cor de Maria, d’inspiració cristiana, la nova escola va acabar per consolidar-se sent un referent en l’ensenyament a nivell de ciutat.

Amb l’esperit de compromís emmarcat en un model educatiu fidel als principis del fundador de la congregació de les Missioneres del Cor de Maria, avui podem felicitar-nos els mataronins de comptar dins el món de l’ensenyament amb una escola de qualitat que ofereix una educació integral, als alumnes.

Els temps han canviat i avui la responsabilitat de fer viable i donar continuïtat al projecte recau en la Fundació Cor de Maria. Una nova figura jurídica que agafa el relleu i passa a garantir-ne la continuïtat.

Enhorabona per aquests 150 anys que són una prova que quan les coses es fan bé, els projectes acaben per consolidar-se.

COMPARTIR