“El gran repte és donar a conèixer la Mostra al màxim de públic, conservant la qualitat que la caracteritza”

Text: Albert Calls
606

25 edicions de la Mostra consoliden aquesta proposta de referència. Quines són les novetats d’aquesta edició?
Hi haurà novetats, i volem que les descobreixin els propis visitants els dies 17, 18 , 19 i 20 d’agost. Aquest any es podrà gaudir d’un major espai amb el nou estrenat poliesportiu. Això facilita que les persones amb mobilitat reduïda disposaran de taules i seients reservats. Alhora hi haurà més amplituts i hem augmentat el nombre d’hostalers participants. Hi haurà música en viu del grup de jazz Emerson Happy. A més a més, l’Associació d’Hostalers de Cabrils sortejarà diferents menús dels seus restaurants i els diners que es recaptin es destinaran a Càrites de Cabrils. Com cada any, comptarem amb els comerciants de la comarca que posaran a la venda els seus productes al voltant del recinte de la Mostra Gastronòmica –productes gastronòmics com embotits, diferents licors, objectes de regal, herbolari, vestir, bijuteria…–, tots ells molt especialitzats.

L’actual cojuntura econòmica els ha obligat a adaptar-se en els aspectes d’organització i els preus dels “tastets”?
Són moltes les dificultats per les que travessen molts ciutadans i seria imprudent no adaptar-se a l’actual cojuntura econòmica. En aquesta situació cal fer un esforç en benefici de les nostres economies locals i hem de procurar fer més amb menys. En la passada edició ho vam aconseguir i la despesa de l’Ajuntament per adequar la Mostra va ser la meitat que en edicions anteriors. Aquest any estem seguint la mateixa línea de treball, i es mantidrà el preu dels “tastets”.

Quins reptes es plantegen de cara al futur? Sembla que any rere any han superat la barrera de visitants.
El gran repte és donar a conèixer la Mostra al màxim de públic, conservant la qualitat que la caracteritza. Aquest any hem introduït una cata de vins com activitat estretament relacionada amb la gastronomia. Serà amb vins de Denominació d’Origen d’Alella. Amb aquesta iniciativa volem donar un valor afegit a la Mostra Gastronòmica i superar-nos any rera any. Segons la seva acceptació, ens plantegem oferir noves propostes dins el recinte per tal de donar un major dinamisme a la Mostra Gastronòmica.

Com treballen en la promoció de Cabrils com a ‘Vila Gastronòmica’?
Estem en contacte amb Diputació de Barcelona i Consell Comarcal del Maresme per tal que publicitin a Cabrils com a ‘Vila Gastronòmica’ per la seva diversitat de restauració. La Mostra Gastronòmica és una bona manera de donar-la a conèixer i per això, en el 25 Aniversari, esperem que ens visitin el president i vicepresident de la Diputació de Barcelona i consellers del Consell Comarcal. Podran veure la varietat de restaurants que hi ha a Cabrils i la qualitat que ofereixen. Estem segurs que amb aquesta visita personal promocionaran a Cabrils com a vila de turisme gastronòmic i familiar.

Quin perfil de visitant tenen a la Mostra? D’on procedeix principalment?
El perfil de visitants de la Mostra és el de persones que valoren la bona cuina i que volen disfrutar degustant diferents “tastets”. La majoria saben que sortiran contents perquè ens visiten cada any, encara que sempre hi ha un gruix de visitants nous. La millor publicitant que tenim és el boca-orella de les persones que ja coneixen la Mostra.
Principalment són visitants de la comarca, però cada cop més tenim visitants estrangers que estan fent turisme al Maresme i ens volen conèixer. La Mostra està molt consolidada al Maresme i atrau visitants de Barcelona. L’any passat es van vendre mil tiquets menys que al 2010. Però no va ser significatiu en un gruix de vendes de 24.000 tiquets i si tenim en compte que es va pujar el preu del tiquet. Aquest any el preu es mantindrà.

Com s’integra la proposta de Cabrils, en gastronomia i turisme, amb l’estratègia impulsada en els darrers temps des del Consell Comarcal per rellançar els valors turístics del territori?
La proposta turística de Cabrils és de turisme gastronòmic i familiar. El que caracteritza a la comarca és la gran varietat turística que hi ha en els municipis. Tenim el mar amb les seves platges i esports aquàtics, tenim la muntanya amb rutes per fer en bicicleta, turisme cultural amb festes i tradicions continues al llarg de l’any, museus… Cabrils proposa la gastronomia com a valor turístic de la comarca. Per exemple, els turistes que realitzen esports nàutics han de saber que a pocs minuts compten amb la oferta gastronòmica de Cabrils. Des del Consell Comarcal s’impulsen vies de difusió per assenyalar l’atractiu turístic de cadascun dels nostres municipis i Cabrils com a “ Vila Gastronòmica”.

L’aposta pel turisme és la sortida econòmica del Maresme?
Sí, com ja he exposat abans, a la comarca tenim platja, esports d’aigua, tenim muntanya i esports de muntanya, tenim sol, cultura popular, gastronomia, productes de la terra com la maduixa i el tomàquet, entre d’altres i hotels i comerç. Tot això ho hem de vendre al turistes que quan ens visiten d’arreu d’Espanya o de l’estranger, disposen del tren i d’autobusos per moure’s i sobretot, de temps per gaudir de tot això.

Com treballen ajuntament i restauradors per donar forma a la Mostra Gastronòmica de Cabrils?
Des de l’Ajuntament ens encarreguem de la difusió de la Mostra Gastronòmica perquè és un component fonamental en la tradició de Cabrils com a ‘Vila Gastronòmica’. Els hostalers han anat actualitzant les seves receptes any rere any. El suport que oferim des de l’Ajuntament és el recinte, el pati de l’Escola L’Olivera i el Poliesportiu i personal necessari per al desenvolupament de la Mostra; és a dir, hi posem al seu abast tots els mitjans adequats perquè els hostalers estiguin còmodes i puguin oferir els seus plats de la manera que esperen els visitants. Els hostalers treballen els dies de la Mostra per donar-nos la sorpresa de quins seran els plats que ens presentaran. És una actuació conjunta que reverteix positivament a Cabrils com a atractiu turístic i com a impuls econòmic per als comerciants que hi assisteixen.

COMPARTIR

1 COMENTARI

Comments are closed.