Per què Solidaritat Catalana per la Independència?

Griselda Vergés.  Candidata per Solidaritat per la Independència
907
Griselda Vergés, candidata per Solidaritat per la Independència

Com a resposta a la manifestació de juliol del 2010 i davant la manca de reacció dels partits amb representació parlamentària i l’augment de la desconnexió entre la ciutadania i la classe política, aquell mateix mes va néixer Solidaritat Catalana per la Independència. El seu propòsit era centrar el debat en la independència de Catalunya i en la necessària regeneració democràtica del sistema. Pas necessari per assolir amb èxit les reformes estructurals que caldria afrontar per esdevenir un Estat democràtic i pròsper i convertir-nos en l’Holanda del Mediterrani.

Ha estat una legislatura curta però intensa. Immersos en polítiques de retallades, pujades impositives i recàrrecs en serveis. L’evidència esclatà en boca d’Alfons López Tena al Parlament, “Espanya ens roba”. El vertader problema de les finances catalanes, l’espoli fiscal de més 17.000 milions d’euros anuals, i els anomenats “èxits” dels diferents governs anteriors en matèria de finançament, només fum. Fets que ens han portat a la situació insostenible actual.

En aquests dos anys, Solidaritat Catalana per la Independència ha fet feina, tot i no prosperar moltes de les seves iniciatives per manca de suport. Denunciant casos de corrupció com el cas de sobresous de la Diputació de Barcelona, defensa de la Dació en pagament que afecta a moltes famílies, fer públics els vertaders sous de diputats i alts càrrecs, salvar el català a l’escola, supressió dels peatges amortitzats, denunciar venda de patrimoni i serveis a empreses privades i el full de ruta per assolir la independència de Catalunya, entre d’altres.

El silenci mediàtic i difamatori ha estat un continu. Sabem que no som un partit còmode, el fet que no tinguem cap deute amb cap entitat financera comporta incertesa. Som lliures de dir allò que creiem i només ens devem a la ciutadania que en el seu vot de confiança ens reafirma.

I per tot això som darantia. Garantia d’independència i garantia de regeneració democràtica.

 

COMPARTIR

6 COMENTARIS

  1. Magnífic i real l’article, Griselda. Sóc “incondicional” de SI des de la primera vegada, que es van presentar, fins i tot com em va tocar de suplent de mesa electoral, crec que vaig tenir la sort de poder votar de les primeres, en aquella època vivia a El Berguedà.
    Estic content amb mi mateixa de ser adherida a Solidaritat Catalana, perquè crec que és l’únic partit clar i transparent. Mai he tingut aquesta “indecisió” de la qual tant es parla.
    Només desitjo que, la gent obri els ulls i vegi el nostre programa. Que s’adonin, de veritat, que som GARANTIA DE FUTUR.
    Salutacions cordials

    teresa Rosety

  2. Dons segons les teves apreciacions, TOT Catalunya deu estar cega, dons TOTES les enquestes amb mes tradició de fiabilitat us donen 0 diputats.
    Honestament crec que els diputats no tenen de fer assentades davant del Parlament, ni dir mamarratxa a la Presidenta del Parlament (encara que es pensi), ni incitant a la gent a que no pagui les autopistes, que son privades.
    Abans de que sigui massa tard, el millor que podeu fer es aconsellar el vot per una opció que us apropi a la vostra idea de País….. les enquestes parlen prou clar!!!

    • Es veritat Alfons, Tens tota la Raó!!

      Que ens aconcelles, …votem al corruptes de CIU o els Independentistes nomes d’eleccions con ERC i que fan Montilla president per 8 anys??

      No se Alfons, un parlamentari a d’estar al costat del poble i servir al poble, i si ha de fer una sentada, o no pagar peatges, per que la gent com tu obri els ulls, encara que amb tu no ho hagin aconseguit, crec que es el que han de fer els nostres representants, he dit!!!

      Salutacions, Sr. Alfons de Santes creus

    • Amb molt de respecta per la teva opinió et diré que estic d’acord amb la Teresa. Mira… les enquestes están “cuinades” per aquí les encarrega… et sona de algo les enquestes de fa algo més de ens anys? també deian que Solidarit no entraria al Parlament… y ja sabem que hi tenim quatre diputats que tes per on, son els únics que parlem i demanan la INDEPENDENCIA amb majúscules i sense embuts! I si ens tenim que assentar ha on sigui, els nostres diputats només ens ho tenen que demanar. No ens interèsa cap mena de negociació i posterior “arreglo” amb els castellans… no ens interèsa la paraule i fet de la “interdependencia”… no ens interèsa cap mena de pacte fiscal amb ningú… ens interèsa tenir una Catalunya LLIURE i INDEPENDENT… no més aixòr. Si no voleu aixòr, ja estarà be a qui li doneu el vot… però les cosas ben CLARAS i CATALANES com sempre en aquet País… i si voleu la INDEPENDENCIA i LLIBERTAT, només os demanaria que estudiesiu la trajectoria de tots els partits, lo que han fet en 32 anys, amb qui se han ajuntat i, finalment, llegiu TOTS els programes electorals… aixòr es lo que se ha de fer… sóc adherit a Solidaritat i no perqué siguin guapos o lletjos… ni alts o baixos… si no que es el resultat de haber fet lo que hi dit més amunt i perqué desitjo per Catalunya, per el Poble català i, estar clar, per mi mateix, la LLIBERTAT… VISCA CATALUNYA LLIURE!

  3. Respecto totalment les teves idees, però jo també tinc les meves molt clares. Les autopistes, tenien una concessió per diversos anys per amortitzar, i després serien gratuïtes, doncs, ja veus que no, segueixen donnant concessions i els usuaris a pagar. Interessos creats.
    Sí també posen, les autovies de peatge, per als camions (com han dit a les notícies), encara serà pitjor, ja que les carreteres nacionals no estan en el seu “millor moment”, i crec que ja paguem prou impostos perquè les mantinguin .
    Tenim el tema de la sanitat, que és totalment inadmissible. Desitjo que gaudeixis de bona salut i una mitjana nòmina, perquè en cas contrari, no podràs pagar-cap malaltia crònica. I, tantes coses, que podriem escriure un llibre. I, precisament avui, ens falta temps. Al menys a mi, …..
    El Sr Mas, ja ha dit que seguirem pagant peatges i seguirem amb el copagament santario. Menció a part mereixen els desnonaments …
    Estic segura que guanyés les eleccions CiU, però també estic segura (tant de bo m’equivoqui), que seguirem igual o pitjor del que estem.
    CiU i tots els partits polítics, han de pagar “els seus deutes”, i això surt de les nostres butxaques. Solidaritat Catalana, per sort, no té deutes ….. és el partit més transparent.
    Salutacions y gracies per opinar.

Comments are closed.