La SPAM activa un desembre solidari

Text: SPAM
539
Una imatge de la primera edició de la caminada solidària PETJADES, celebrada al maig del 2011.

La greu situació econòmica que viu la SPAM obliga l’entitat a buscar noves fórmules d’autofinançament per assegurar l’abastiment de pinso i medicaments per als més de 500 animals que acull. Gràcies al suport del voluntariat, d’empreses privades i oenegés, la protectora s’endinsa en l’agenda nadalenca més solidària que ha viscut mai.

Marató per recaptar pinso
El 2 de desembre, de 10h a 18h, es va dur a terme la primera marató per recollir pinso per als animals de la SPAM. A la plaça de Can Xammar, a Mataró, durant tot el dia hi va haver una instal·lació perquè els ciutadans s’hi apropessin per fer les màximes donacions de pinso possibles per als gossos i gats de la protectora. Alguns gossos de la protectora hi van desfilar i fer activitats per als més petits. Aquesta activitat va ser possible gràcies al cafè bar Vegalia i a l’oenegé Libera.

PETJADES, la 2a edició de la caminada solidària per a gossos i persones
El 16 de desembre, Mataró rebrà la segona edició de PETJADES, la caminada per a gossos i persones que organitza la SPAM. Aquest cop, s’amplien les inscripcions fins a 500 persones, que podran assistir en companyia dels seus gossos. Els voluntaris de l’entitat també podran realitzar l’itinerari acompanyats dels gossos que viuen als refugis de la SPAM, prèvia consulta amb els veterinaris del centre. Les persones inscrites iniciaran dos tipus de recorregut a escollir: un de 10 km i un altre de 15 km. L’activitat compta amb el suport de Decathlon Mataró, laboratoris Urano, Merial i Vet Plus.

Encants i lot solidari
El 27 i 28 de desembre, els Encants Solidaris de la SPAM s’instal·laran a la plaça Santa Anna, a Mataró. Llibres, objectes de decoració o antiguitats es vendran a partir de 0,50 € amb l’objectiu de recaptar diners per als animals de la protectora. El 14 de desembre, també hi haurà un estand de divulgació a la Fira Santa Llúcia, al carrer de Barcelona, també a Mataró. A més, el 5 de gener, amb el sorteig de “El Niño”, la SPAM sorteja un lot solidari valorat en uns 300 € i en el qual han participat establiments del Maresme, sobretot de Mataró, així com a d’altres del Barcelonès.

“La cara de l’abandonament”
El 29 de desembre, a les 18 h, s’inaugurarà l’exposició fotogràfica “La cara de l’abandonament”, que posa nom als animals de la SPAM que han patit l’abandonament. La coneguda fotògrafa alemanya Carola Schmidt va realitzar aquest treball durant una estada al nostre país. L’exposició es farà a Barcelona, a “La Brasserie de La Maison Belge”. Durant la inauguració, l’espai es convertirà en un punt de recollida de pinso i medicaments per als animals. L’exposició hi romandrà fins el 12 de gener i el que es recapti per la venda de les fotografies es destinarà a la SPAM.

COMPARTIR