El Carnestoltes al Maresme 2013

981
SELECCIONA LA POBLACIÓ
Alella
Arenys de Mar
Cabrera de Mar
Cabrils
El Masnou
Mataró
Premià de Dalt
Premià de Mar
Sant Andreu de Llavaneres
Vilassar de Dalt
Vilassar de Mar

Alella

Festa de Carnestoltes. Diumenge 10 a les 11 h a la plaça de l’Ajuntament. Xocolatada. Cercavila amb la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d’Alella. Espectacle Infantil “Carnestoltes, 25 voltes” i cremada del Carnestoltes.

Arenys de Mar

Arribada de Sa Majestat Carnestoltes. Divendres 8 de febrer a les 19 h a la Plaça de l’Església.

Botifarrada popular. A les 20h a la Plaça de l’Església. Després del pregó de Sa Magestat Carnestoltes, mengem-nos la botifarra tots plegats!

Sessió de maquillatge i taller de màscares. Dissabte 9 de febrer a les 11 h a la Plaça de l’Església. Vine a maquillar-te i o fes-te una màscara.

Rua de Carnaval. Dissabte 9 de febrer a les 17 h, des de la Plaça Mare Paula fins a la Plaça de l’Església. Per Carnaval… qualsevol disfressa val!

Ball infantil de Carnaval amb el grup El Tramvia Blanc. A les 18h a la Plaça de l’Església.

Ball de Carnaval amb DJ’s. A les 23.30 h al C.C.Calisay. Per carnaval… tot s’hi val! Preu: Anticipada 8€. A taquilla 10€.

Festa Carnestoltes amb ball i berenar. Diumenge 10 de febrer a les 17h al C.C.Calisay.

Sortida de la comitiva fúnebre de Sa Majestat Carnestoltes. Dimecres 13 de febrer a les 19 h a la Plaça de l’Església. Acompanyeu la comitiva fúnebre vestits de negre.

Testament del Rei Carnestoltes. Dimecres 13 de febrer a les 19.30 h al Pati del C.C.Calisay. Vine a sentir les seves últimes voluntats.

Sardinada popular. Dimecres 13 de febrer a les 20 h al Pati del C.C.Calisay. Després de l’enterrament del Rei Carnestoltes, veniu a menjar sardines!

Cabrera de Mar

Concurs de disfresses de Carnaval. Dissabte 9 a les 21 h a l’envelat municipal. A les 23h: Ball de Carnaval, amb DJ i animacions.

Cabrils

Sopar Popular. Divendres 8 a les 21 h al centre cívic. A les 9 de la nit, al Centre Cívic.

Tot seguit: Gran Concurs d’elecció del Rei i la Reina del Carnaval.

Concentració de carrosses, disfresses i disfressats. Dissabte 9 a les 11.30h al Mil·lenari de Catalunya.

A les 12h, pels carrers i places de Cabrils: Gran Rua de Carnaval 2013, amb premis a les millors comparses.

A les 13h, als Horts de Santa Creu: Ball de Carnaval 2013.

A les 14h, als Horts de Santa Creu: Entrega de Premis del Concurs de comparses.

Sala de Vetlla, cercavila i enterrament de la sardina. Dimecres 13 a les 19h A la sala de la Concòrdia i pels carrers.

En acabar, als Horts de Santa Creu: Sardinada Popular.

Tallem la pota a la Vella Quaresma. Dijous 14, 21 i 28 a les 17.30h. a la Biblioteca.

Masnou

Cercavila de Carnaval i xocolatada popular del Centre Obert. Divendres 8 a les 17.30h a la plaça de Ramón y Cajal. Rua de Carnaval amb xocolata desfeta a la plaça de Ramón y Cajal. Els infants del Centre Obert Maricel amb les seves famílies sortiran al carrer a lluir disfreses.

Rua diabòlica. Dissabte 9 a les 19.30h A l’Altell de les Bruixes. A partir de les 1 h, tallers de disfresses. A les 19.30h: Inici de la Rua diabòlica, amb la participació dels tabalers de la Colla de Diables i el Grup de Bruixes del Masnou. S’oferirà manduca de bruixa. Recorregut: inici al carrer de Fontanills i final a l’Altell de les Bruixes.

Rua de Carnaval. Diumenge 10 a les 12h. pels carrers de la vila. Sortida de l’avinguda de Pau Casals i arribada a la plaça de Marcel·lina de Monteys.

Espectacle infantil. Diumenge 10 a les 13h a la plaça de Marcel·lina de Monteys. Espectacle d’animació infantil Quin Sarau! Amb Xarop de Canya. Petits i grans… prepareu l’olfacte!! L’Home dels Nassos us ha preparat un viatge trepidant ple de música, dansa, jocs i cançons.

Mataró

Llegim el conte: Pastís per a enemics, de Derek Munson, amb il·lustracions de Tara Calahan King. Dijous 7 al Centre de Cultura Caixa Laietana. A més Celebrem dijous llarder!

Carnestoltes a la biblio! Divendres 8 al Centre de Cultura Caixa Laietana. Llegim el conte: Carnaval, de Javier Sobrino, amb les il·lustracions de Rebeca Luciani. A més… Llegim el conte: Ara ve Carnestoltes, de Teresa Sabaté i Rodié, amb il·lustracions de Rita Culla i Perarnau.

Ball de Gitanes. Dissabte 9 a les 12h a la Plaça de Santa Anna. Ball tradicional de Carnestoltes recuperat a Mataró per l’Associació cultural i d’esbarjo Mestres del Gai Saber. Amb la cobla La Principal de la Bisbal.

Gran Rua de Carnestoltes. Dissabte 9 a les 18h a la plaça d’Alexander Fleming. Podeu inscriure-us i participar al concurs a la millor comparsa a www.mataro.cat.

Ball de Carnestoltes. Dissabte 9 a les 22h A la plaça de l’Ajuntament. Amb els mataronins A la Quieta Band i els Pastorets Rock.

Ball infantil. Diumenge 10 a les 12h A la plaça de l’Ajuntament. Amb el grup d’animació Landry el Rumbero.

Llegim el conte: Neda que neda, de Leo Leoni. Dimecres 13 a les 17.30h al Centre de Cultura Caixa Laietana. A més…Celebrem el dia de l’enterrament de la sardina!

Acte de comiat d’en Pellofa i arribada de la Vella Quaresma. Dimecres 13 a partir de les 20h a diversos indrets. Ajuntament, plaça de la Muralla i plaça de la Peixateria.

Llegim el conte: En Carnestoltes i la Vella Quaresma, de Núria Figueras amb il·lustracions d’Andrés Cañal. Dijous 14 a les 17.30h al Centre de Cultura Caixa Laietana. A més… Ens preparem per a la Quaresma!

L’hora del conte: El Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma. Dilluns 18 a les 18h a la Biblioteca Antoni Comas. Conte de Núria Figueras, a càrrec de Josep Roca.

Premià de Dalt

Celebració de “Dijous gras”. Dijous 7 a les 18h a l’Associació de la Gent Gran.

Taller: Preparem el Carnestoltes del Barri. Dimarts 5 i 12 de18h a 20h. Informació i inscripcions: Punt d’informació del Pla de Barris i a la seu de l’Associació de Veïns del Barri Sta. Maria – Sta. Anna – Tió. Acció vinculada al Pla de Barris.

Arribada del Rei Carnestoltes i Ball de l’Espolsada. Diumenge 10 a les 12h a la plaça de la Vila.

A les 12.30h: Gran Rua de Carnaval. A les 13.30h: Repartiments de premis. Premis en metàl·lic a les millors disfresses. Més informació a la pàgina web: www.grupcarnestoltes.com.

Festa de Carnaval. Diumenge 10 a les 18h a l’Associació de la Gent Gran.

Crema del Rei Carnestoltes. Dimecres 13 a les 19h a la plaça de la Vila. Amb pa torrat amb all i julivert, sardines i bon vi.

Premià de Mar

Rebuda a SM el rei Carnestoltes. Dijous 7 a les 17.30h a la plaça dels Països Catalans. Sa Majestat Primilià XI és a punt d’arribar a Premià de Mar. I cal preparar-se per rebre’l amb tots els honors que es mereix. A continuació: Pregó d’en Carnestoltes, berenar amb botifarra d’ou i espectacle d’animació infantil.

El despertar dels Penjaculpes, els Versots al carrer. Divendres 8 a les 22.30h. Els Penjaculpes es desperten aquest any fent una sessió golfa dels Versots. Aniran en cercavila, amb els músics, per diverses places de Premià, i a cada una llegiran uns quants versots. El recorregut anirà acompanyat també d’un servei mòbil de begudes. Recorregut: Pl. Països Catalans / pl. Sardana / pl. Nova / pl. Ajuntament.

Cantada de caramelles infantils. Dissabte 9 a les 18.30h a l’Espai l’Amistat. Com a acte previ al despertar dels Penjaculpes aquest any podrem gaudir de les caramelles infantils que ofereix l’associació cultural L’Amistat Creativa.

A les 19: Posem a Caldo!, els Versots al teatre. Per segon any els Penjaculpes actuaran dins el teatre de l’Amistat. I en acabar, l’acte Beu-te el caldo, en que se servirà, com cada any, un got de brou calentet per a tothom que ho vulgui, a la sortida del teatre.

Tabalada cap al ball! Dissabte 9 a les 23h a la plaça dels Països Catalans. En Primilià XI té ganes de xerinola ius convida a tots perquè el seguiu pels carrers de Premià,cap a l’inici del Ball de Carnaval.

Ball de Carnaval. Dissabte 9 a les 23.30h a l’Espai l’Amistat. Hi haurà un espectacular concurs de disfresses, amb regals com a premi. La inscripció es podrà fer el mateix dia. Preu de l’entrada: amb disfressa,3€; sense disfressa, 5€.

Cantada de caramelles infantils (repetició). Diumenge 10 a les 11h davant l’Espai l’Amistat. Novament podrem gaudir de les caramelles infantils que ofereix l’associació cultural L’Amistat Creativa.

A les 11.30h: Carnaval infantil (en cas de pluja, a l’Espai l’Amistat). Nens i nenes, pares i mares, avis i àvies, tietes i tiets aniran en cercavila fins a la plaça dels Països Catalans, on lluiran les seves millors disfresses. Els acompanyaran els tabalers petits de De Bòlit! Hi haurà animació.

Ball de la Disfressada. Diumenge 10 a les 13h a la plaça dels Països Catalans. L’any 2008 l’entitat De Bòlit! va recuperar un antic ball de Carnaval, perdut a Premià de Mar. És un ball de Gitanes i ara el podem tornar a veure ballar cada any a la plaça. Hi haurà la música en directe del grup La Coixinera.

XXVII Rua de Carnaval. Diumenge 10 a les 17h A la plaça Joan Corominas. Veniu a veure la desfilada que es farà al llarg de la Gran Via de Lluís Companys, entre les places de Joan Corominas i dels Països Catalans. Podeu consultar les bases del Concurs de Comparses al Centre Cívic, a www.premiademar.cat o a www.festamajordhivern.org.

Testament del rei Carnestoltes i enterrament de la sardina. Dimecres 13 a les 17.30h a la plaça dels Països Catalans. En Primilià XI és mort i a punt per cremar a la foguera. Veniu a escoltar el seu testament, ens el llegirè els Penjaculpes i, tot seguit, tothom que hagi portat la seva sardina podrà llençar-la a la foguera.

A les 18h: Crema de la foguera. La Vella Quaresmacaminant amb les seves 7 cames, vindrà per encendre la foguera i acabar amb el regnat d’en Primilià XI.

Arrencada de la cama de la Vella Quaresma. Cada divendres a la plaça de l’Ajuntament. Durant les 7 setmanes que dura la Quaresma, se li arrencarà una cama a la Vella de fusta penjada de la façana de l’Ajuntament.

Sant Andreu de Llavaneres

Festa de Carnestoltes. Dissabte, 9 de febrer a les 17h. al Casal de la Gent Gran. Berenar, concurs de disfresses i ball.

Carnestoltes 2013: festa infantil Dissabte, 9 de febrer a les 17h. a la Plaça de la Vila. Concentració i lectura del Manifest del rei Carnestoltes. A continuació, rua de Carnestoltes pels carrers del poble. Arribada a El Casal de Llavaneres. Xocolatada popular i animació infantil al pati d’El Casal.

Carnestoltes 2013: rua i ball de disfresses. Dissabte, 9 de febrer a les 21h. a la Plaça de la Vila. Concentració i lectura del Manifest del rei “Samaliarruga”. Rua de Carnestoltes fins al Casal de Llavaneres. Sopar de pinxos.

Carnestoltes 2013: Dj’s locals. Dissabte, 9 de febrer a les 23h. a la Plaça de la Vila.

Vilassar de Dalt

Rua de Carnestoltes 2013. Dissabte 9 a les 17h a la plaça de la Vila.

El 23-F al suelo todo el mundo! Aixequem un rocòdrom a Vilassar! Dissabte 23 de 10h a 19h al Parc de Can Rafart. Dinar popular amb festa grossa: inflables, rocòdrom, tirolines, ponts de mico, circuit d’orientació, slacklines, proves d’habilitat, curses, gegants, diables, street art, servei de bar, taller de fotografia i projeccions, atraccions de fira amb parada de tir i atraccions infantils, rifa de material de muntanya, música en directe, espectacle de màgia, mercat de calaf, performances, àudio musical i molt més. Més informació a: www.lamassaccv.org.

Vilassar de Mar

Arribada del Rei Carnestoltes i inici del Carnaval 2013. Dijous 7 a les 17.30h a la plaça de l’Ajuntament. Carnaval infantil i, a continuació, berenar amb botifarra d’ou.

Carnaval infantil. Dissabte 9 a les 12h a la plaça Picasso.

Concentració de les comparses. Dissabte 9 a les 19h. Carrer Santa Eulàlia/Sant Artur.

Pregó del Rei Carnestoltes i Gran Rua 2013. Dissabte 9 a les 19.30h. Recorregut: Sant Artur, Santa Maria, Via Octaviana, Maria Vidal, Sant Genís, Montserrat, Sant Joan, Montevideo, Eduard Ferrés, Migjorn, Narcís Monturiol, Santiago Rusiñol i Pavelló d’Esports Municipal.

Ball de disfresses, coronació de la Reina del Carnaval 2013 i lliurament de premis. Dissabte 9 a les 21.30h al Pavelló d’Esports Municipal.

Arribada del XXXVI Carnestoltes Firobi. Diumenge 10 a les 12h A la plaça del Círcol. Amb la Cia. Encara Farem Salat.

Enterrament de la sardina. Dimecres 13 a les 19.30h. a l’Espai Cultural Can Bisa.

COMPARTIR