El Club Social Tu Tries estrena un nou local a Mataró

Text: Redacció  // Foto: Fundació Funamment.
916

Inauguració del Club Social Tu TriesEl nou local del Club Social Tu Tries està ubicat a la plaça del Forn de Vidre, 1, baixos, de Mataró. Aquest nou equipament, que ha estat cedit per l’Ajuntament de Mataró, permetrà millorar el servei que ja es dóna a les persones amb problemes de salut mental de Mataró.

L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, va destacar en la seva intervenció la força de la societat civil, indispensable a l’hora de tirar endavant iniciatives socials com aquesta, i va remarcar la importància de la feina conjunta, entitats i administracions. També va anunciar que hi ha un acord sobre la necessitat de tirar endavant i prioritzar el nou CSMA (Centre de Salut Mental d’Adults) de Cabanellas, el qual és una llarga demanda del col·lectiu.

Per la seva banda, la directora general de l’ICASS, Carmela Fortuny, va fer esment al fet que Mataró és  una ciutat exemplar pel que fa als serveis d’atenció primària de serveis socials i va agrair, també, la invitació en un acte tan proper que dóna sentit i fa visible la feina que es realitza des de la conselleria.  D’altra banda, aquest acte d’inauguració també va servir per acostar el recurs a la població i demostrar que les persones amb problemes de salut mental poden i han de dur una vida normalitzada, amb els suports i les ajudes adequades a cada persona.

El club social és un recurs d’inclusió social per a les persones amb problemes de salut mental i té com a missió contribuir que aquestes utilitzin les activitats de lleure per assolir quotes de salut, independència i participació en i amb la comunitat, incidint i donant suport al projecte vital de la persona.

Després d’anys de lluita des del món associatiu, el club social va passar l’any 2008 a ser inclòs a la cartera de serveis de la Generalitat de Catalunya, cosa que permet que gran part del seu finançament s’assumeixi des de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS). Actualment existeixen més de 25 clubs socials arreu del territori català vinculats a la FECAFAMM, que atenen més de 1.500 persones.

Quatre d’aquests clubs estan gestionats per la Fundació Funamment: ‘Tu Tries’ de  Mataró, ‘Gramenet’ de Santa Coloma, ‘El Llorer’ del Vendrell i ‘Espai 3’ de Cornellà de  Llobregat.

COMPARTIR